Ultimele stiri

Explozie la o centrală hidroelectrică, în centrul Italiei. Printre cei morţi, se află şi un român

Sursă foto: News.ro

Cel puţin trei persoane au murit, alte cinci au fost rănite, iar alte patru persoane au fost date dispărute marţi după-amiaza, într-o explozie la o centrală hidroelectrică, în centrul Italiei, anunţă prefectura din Bologna, relatează AFP. Printre cei morţi, se află şi un român. Potrivit presei italiene, românul avea 45 de ani şi era rezident în Settimo Torinese.

Autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean român în urma exploziei produse marţi la hidrocentrala Bargi din Camugnano, a anunţat miercuri Ministerul român de Externe.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bologna nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident.

Reprezentanţii Consulatului General al României la Bologna continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor, inclusiv în vederea eliberării certificatului de deces şi a repatrierii trupului neînsufleţit, în funcţie de solicitări, cu respectarea procedurilor legale din Republica Italiană, precizează Ministerul român de Externe răspunzând unei solicitări News.ro.

MAE aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al consulatului: +39 3248035171.

Catastrofa de la hidrocentrala Bargi, din Munții Apenini din Bologna, a provocat un amplu efort de căutare și salvare, cu peste 60 de pompieri angrenați în operațiuni extrem de dificile. Explozia turbinei din subteran, urmată de incendiu și prăbușirea infrastructurii, a dus la un bilanț tragic, cu trei morți confirmați și patru persoane dispărute.

Explozia turbinei, survenită în timpul lucrărilor de întreținere, a avut loc la o adâncime de 40 de metri, declanșând prăbușirea și inundarea etajelor inferioare ale centralei. Serviciile de urgență și echipele de intervenție au acționat rapid, însă au găsit doar trei victime decedate și cinci persoane rănite, care au fost transportate la spitalele din Bologna, Parma și Cesena în stare gravă.

Bilanțul tragic al tragediei, cu trei morți și patru dispăruți, accentuează îngrijorările privind siguranța la locul de muncă în Italia, subliniate de sindicate. Sindicatele din țară urmau deja să organizeze o grevă națională de patru ore în semn de protest împotriva problemelor legate de siguranța muncii, iar aceste decese tragice vor intensifica cu siguranță aceste preocupări.

Incidentul de la hidrocentrala Bargi se adaugă unui șir de accidente de muncă grave în Italia, inclusiv unul în februarie, în care cinci muncitori au fost uciși și trei grav răniți în timp ce construiau un supermarket în Florența.

Compania Enel Green Power a evacuat muncitorii de pe șantier și cooperează cu salvatorii și pompierii în gestionarea situației.

Lasati un comentariu

Alte articole

28 apr. 2023 10.00 pm

Companiile care utilizează instrumente de inteligență artificială generativă, cum ar fi ChatGPT, vor trebui să prezinte orice material protejat prin drepturi de autor utilizat pentru dezvoltarea…

17 mai 2024 9.12 pm

Cheagurile de sânge observate la unele persoane vaccinate cu vaccinurile anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson (J&J) și AstraZeneca au fost cauzate de o reacție autoimună, conform cercetărilor…

11 apr. 2024 9.28 am

Joe Biden a reiterat miercuri angajamentul său ferm față de Israel în fața amenințărilor iraniene, după atacul fatal asupra consulatului iranian din Damasc, Siria, conform AFP. Președintele american…

24 apr. 2024 7.13 pm

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde autorităţile au decis să menţină controalele la frontierele interne UE, până la finalul lunii octombrie.…

01 ian. 2024 10.44 am

O alertă de tsunami a fost emisă astăzi, în Japonia, după ce un cutremur de 5,7 şi un al doilea de 7,5 au fost înregistrate în centrul ţării de către centrul meteorologic japonez, scrie news.ro.…

12 mai 2024 2.19 pm

Prima persoană din istorie căreia i s-a făcut un transplant de rinichi de porc a murit la aproape două luni de la procedură, anunţă SkyNews, citat de news.ro. Richard Slayman, în vârstă de 62…