Ultimele stiri

Israelul a anunțat că a inițiat o “acțiune ofensivă” în sudul Libanului. “Jumătate din comandanţii Hezbollah au fost eliminaţi”

Sursa foto: Israel Defense Forces

Miercuri, Israelul a anunțat că a inițiat o “acțiune ofensivă” în sudul Libanului și că avansează cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Gaza, în ciuda îngrijorărilor exprimate de comunitatea internațională, conform AFP.

Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei (…) jumătate din comandanţii Hezbollah din sudul Libanului au fost eliminaţi, iar cealaltă jumătate se ascunde, lăsând calea liberă pentru operaţiunile militare israeliene”, a declarat ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant.

În același timp, mișcarea palestiniană Hamas a difuzat o înregistrare video cu unul dintre ostaticii răpiți în timpul atacului neobișnuit al Hamas asupra teritoriului israelian pe 7 octombrie, care a declanșat conflictul în Fâșia Gaza.

Pe frontul nordic al Israelului, armata israeliană a comunicat că “acțiunea sa ofensivă” vizează “întregul sud al Libanului”, lovind 40 de ținte ale Hezbollahului, aliat al Hamas, în jurul localității Aita el-Chaab.

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat că “trupele sunt desfășurate în număr mare de-a lungul frontierei” și că “jumătate din comandanții Hezbollah din sudul Libanului au fost eliminați”.

Nu au existat reacții imediate din partea Hezbollahului, iar Forța Interimară a Națiunilor Unite în Liban (UNIFIL) a afirmat că nu s-au înregistrat încălcări ale frontierei.

În Gaza, armata israeliană a efectuat noi atacuri, în special în zona Rafah. În ciuda acestor evoluții, locuitorii afectați au subliniat suferința și disconfortul provocate de conflicte.

Potrivit unor oficiali egipteni, Israelul pregătește mutarea civililor din Rafah către orașul Khan Yunis, pentru a instala adăposturi și centre de distribuție a alimentelor.

În paralel, Joe Biden a promulgat un proiect de lege care include asistență umanitară pentru Gaza, îndemnând Israelul să asigure livrarea fără întârziere a acestui ajutor palestinienilor.

Lasati un comentariu

Alte articole

23 apr. 2024 9.51 am

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit astăzi, în a doua zi a vizitei oficiale la Seul, de preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol. Preşedintele a transmis într-un mesaj pe X că a avut discuţii…

23 mart. 2024 12.15 pm

Patru persoane suspectate de comiterea atacului de la Crocus City Hall, de lângă Moscova, au fost arestate, după ce au fost prinse în urma unei urmăriri cu maşina. Potrivit Reuters, legiuitorul…

16 feb. 2023 2.54 am

Secretarul de Stat Mihai Macaveiu face parte din delegația Guvernului României la Dubai, condusă de Șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mircea Abrudean, potrivit unui comunicat remis de Ministerul…

24 nov. 2023 12.07 pm

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că vineri, 24 noiembrie, 12 cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuaţi din Fâşia Gaza, au fost transportaţi în România la bordul…

13 feb. 2024 9.16 am

Centrul pentru Comunicare Strategică, o organizaţie oficială a guvernului ucrainean pentru combaterea dezinformării , a publicat pe X un videoclip de mulţumire la adresa României care a trimis Ucrainei…

11 oct. 2023 10.03 am

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, miercuri, că alţi 283 de cetăţeni români au revenit în ţară din Israel, inclusiv prin Iordania. Românii au ajuns în ţară cu trei curse Tarom –…