Ultimele stiri

ANAF: Solicită bonul fiscal când mergi la salonul de înfrumusețare! Dacă refuză, ai dreptul la serviciul respectiv gratuit!

ANAF îndeamnă contribuabilii care utilizează serviciile salonelor de înfrumusețare să solicite bonul fiscal, iar în cazul în care operatorul economic refuză eliberarea acestuia, să nu plătească pentru serviciul respectiv, conform unui anunț publicat.

Pe pagina sa oficială de Facebook, ANAF a comunicat că desfășoară un program național de conformare începând cu luna martie, cu privire la veniturile obținute de persoanele fizice care prestează activități de înfrumusețare și întreținere corporală.

Solicită bonul fiscal când mergi la salonul de înfrumusețare! Dacă operatorul economic refuză, ai dreptul la serviciul respectiv gratuit!”, scrie ANAF pe pagina sa de Facebook.

Această inițiativă continuă demersurile începute în 2022, având ca scop sprijinirea contribuabililor din acest domeniu pentru îndeplinirea corectă a obligațiilor fiscale, inclusiv înregistrarea, declararea și plata acestora.

Prin programul de conformare, ANAF urmărește să crească nivelul de informare al contribuabililor cu privire la obligațiile fiscale derivând din obținerea veniturilor din activități de înfrumusețare și întreținere corporală. Astfel, o informare adecvată ar putea contribui la reducerea riscului de penalizări sau amenzi în urma unor controale sau inspecții fiscale.

Grupurile țintă ale acestui program includ persoanele fizice care obțin venituri din aceste activități, precum și angajatorii, furnizorii de formare profesională etc.

ANAF va publica materiale informative privind impozitarea veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea serviciilor în industria de înfrumusețare și va organiza seminarii web pe tema completării și depunerii Declarației Unice (Formular 212), așa cum a făcut și în anii precedenți.

Pentru asistență în domeniul fiscal și îndeplinirea corectă și la timp a obligațiilor fiscale, contribuabilii pot contacta Call-Center-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală la numărul 031.403.91.60.

Lasati un comentariu

Alte articole

26 dec. 2022 5.20 pm

Castelul Cantacuzino din Bușteni a devenit o adevarată atracție pentru turiștii străini după filmarea mini-seriei “Wednesday”, o producție Netflix realizată în regia lui Tim Burton, în cadrul…

11 oct. 2023 2.33 pm

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat, miercuri, în Senat, că dronele care au căzut în Delta Dunării la începutul lunii septembrie au pătruns accidental pe teritoriul României, după…

15 mart. 2024 1.07 pm

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea potrivit căreia magazinele alimentare sunt obligate să vândă cu preţ redus produsele aflate aproape de expirarea termenului de valabilitate şi să…

26 dec. 2023 9.58 am

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la pensiunea Ferma Dacilor din localitatea Tohani, județul Prahova. Un copil și un adult complet carbonizați au fost găsiți de către salvatori…

Sursa foto: Aboodi Vesakaran/ Pexels

12 dec. 2023 3.21 pm

Cei care vor pângări steagul României vor fi sancţionaţi cu amendă de la 10.000 la 20.000 de lei. Proiectul de lege a fost adoptat astăzi de către Camera Deputaţilor a adoptat, ca for decizional,…

21 dec. 2023 5.07 pm

Executivul a decis, în şedinţa de joi, ca anul care urmează, zilele de 2 mai, 16 august şi 27 decembrie, să fie zile libere pentru personalul bugetar, iar zilele vor fi recuperate prin prelungirea…