Ultimele stiri

Medic de la Spitalul de Boli Infecțioase, despre Vergil Chițac: Am crezut ca va da o mână de ajutor spitalului care i-a salvat, realmente, viața / Dar nu numai că nu ajută, dar pune și bețe în roate!

Arhivă: Incendiu - 1 octombrie, 2021, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

 

Dr. Cora Mitroi-Maxim, medic infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde pe 1 octombrie, șapte persoane și-au pierdut viața în urma unui incendiu de la secția de ATI, îl critică pe primarul Constanței, Vergil Chițac, care în loc să ofere ajutor „spitalului care i-a salvat, realmente, viața”..pune bețe în roate”.

Medicul infecționist susține că peste 200 de angajați de la Spitalul de Boli Infecțioase „nu știu ce vor face de luna viitoare”. „Blocurile în Mamaia Nord se ridică în câteva luni, Constanța nu e în stare să-și renoveze singurul spital de Infecțioase?! Al cui e interesul ca el să se desființeze?”, a mai întrebat Dr. Cora Mitroi-Maxim.

Comentariul medicului:

„Am avut încredere în dl primar si în echipa dlui. Ce naivă am fost…Chiar am crezut ca va da o mana de ajutor spitalului care i-a salvat, realmente, viața. Dar nu numai că nu ajută, dar pune și bețe în roate!
Și în timpul ăsta, mor constăntenii iar peste 200 de angajati nu stiu ce vor face de luna viitoare. Numai promisiuni si vorbe in vant. Nu a avut curajul, nici macar sa desemneze un manager interimar…sa-si asume numirea unui manager! Iar cei care sunt interimari la conducere, fac hartii peste hartii si memorii, ca sa se miste ceva! Dar nimic nu se miscă. Sunt sigura ca ar fi multi oameni de bine care ar vrea sa se implice in refacerea instalatiei electrice a spitalului care e afectat de incendiu doar intr o mica parte a lui, dar nici macar nu suntem lasati! Si daca am reintra in normal, nu ar mai astepta, zilnic, peste 50 de oameni in UPU, un pat de spital. Blocurile in Mamaia Nord se ridica in cateva luni, Constanta nu e in stare sa-si renoveze singurul spital de infectioase?! Al cui e interesul ca el sa se desfiinteze?”

  • PROBÂND TERGIVERSĂRILE LA O PROBLEMĂ DE MAXIMĂ URGENȚĂ MEDICALĂ ÎN PLINĂ PANDEMIE, POATE FI ÎNCADRAT LA ZĂDĂRNICIREA BOLILOR TRANSMISIBILE GRAVE, CU PUNEREA ÎN PERICOL MAXIM A VIEȚII PACIENȚILOR!
    REACȚIA LUI CHIȚAC CU PRIVIRE LA FONDURI, PROIECTE, FINANȚĂRI EUROPENE, ETC., ARATĂ ÎN FAPT IN ALIBI CA STARE LA NIVEL NAȚIONAL, CEEA CE A DETERMINAT CA EMANAȚII DIN ROMÂNIA SĂ ACȚIONEZE PE BAZA PRONCIPIILOR LUI STALIN:
    1/ “CÂND CEVA ÎNCEPE SĂ MEARGĂ BINE, NIMIC NU TREBUIE SĂ MAI MEARGĂ BINE!”
    2/ SĂ FACEM TOTUL SĂ NU FACEM NIMIC!
    LIPSA ORICĂREI ACȚIUNI DE PREGĂTITE TEMEINICĂ LA NIVELU NAȚIONAL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ DIN PRIMĂVARĂ PÂNĂ LA ÎNCEPUTUL SEZONULUI RECE, IMPLICIT AL VIROZELOR, SE ȘTIA BINE CĂ VA PROVOCA UN VAL URIAȘ DE ÎMBOLNĂVIRI!
    DIN PUNCT DE VEDERE PENAL, FACTORII DE DECIZIE DE LA VÂRF, SUNT VINOVAȚI DE SABOTAJ AL SISTEMULUI NAȚIONAL DE SĂNĂTATE, DE ATENTAT LA SIGURANȚA ȘI SĂNĂTATEA PUBLICĂ, AVÂND CA EFECT PIERDEREA DE VIEȚI OMENEȘTI!

Comments are closed.

Alte articole

01 feb. 2022 2.34 pm

  Regulamentul parcărilor din Constanța nu a intrat până acum, nici în consultare publică, deși se spera introducerea pe ordinea de zi a ședinței de luni, 31 ianuarie. Consilierii USR și…

18 mai 2023 7.19 pm

Reprezentanții USR Constanța au inițiat o petiție online cu scopul de a-l demite pe primarul Constanței, Vergil Chițac. Aceasta a fost anunțată prin intermediul unei conferințe de presă ce a…

05 oct. 2021 12.22 pm

  Un pacient diagnosticat cu COVID-19, care a fost transferat de la Spitalul de Boli Infecțioase, în urma incendiului, a decedat luni seară, anunță Spitalul Județean Constanța. „Cauza decesului…

08 feb. 2024 10.36 am

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost solicitați să intervină joi, 8 februarie, la o vopsitorie auto situată pe strada Baba Novac. Potrivit primelor…

12 apr. 2022 10.59 am

  Un incendiu a izbucnit, marți dimineață, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală. Focul a izbucnit la acoperișul Unității de Primiri Urgențe și nu au existat victime. Ministerul Sănătății…

06 iul. 2021 1.55 pm

  Lucrările de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu sunt programate să înceapă luni, 12 iulie, conform informațiilor primite de la Biroul de Presă al Primăriei Constanța. Probleme…