Ultimele stiri

Primarul comunei Limanu îi recomandă premierului Florin Cîțu să abandoneze ideea de a petrece o noapte în Vama Veche

 

Primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, din partea PSD, i-a transmis joi premierului Florin Cîțu, „să abandoneze ideea de a petrece o noapte în Vama Veche și să se reorienteze spre Ciocârlia sau Aliman”, deoarece acestea sunt localități „care își permit paine si sare din banii publici!”, a mai spus primarul comunei din care face parte Vama Veche.

Nemulțumirea acestuia vine pe fondul acordării sumei de 25.000 de lei pentru Limanu, 2 Mai, Vama Veche și Hagieni, de către Consiliul Județean Constanța, care ar reprezenta „două salarii de președinte de consiliu județean”, după cum mai spune Daniel Georgescu.

Declarația integrală a primarului:

Răzbunare politică. Decont electoral. Două salarii de președinte de consiliu județean pentru Limanu, 2 Mai, Vama Veche, Hagieni
25.000 lei! Este suma derizorie alocata comunei Limanu de catre Consiliul Judetean Constanta!
Practic, pentru dezvoltarea unei comunități cu patru sate (Limanu, 2 Mai, Vama Veche, Hagieni), peste 7.000 de locuitori si implicit cu cheltuieli publice semnificative, conducerea acestui județ a considerat ca doua salarii de președinte de Consiliu Județean sunt arhisuficiente!
Este aceasta o Romanie normala? Este asta o dovada de guvernare corectă sau management profesionist? Nu! Nicidecum!
Suntem conștienți ca este doar o răfuială politică, o metoda din vremuri de tristă amintire, folosită doar de oameni cu caractere îndoielnice atunci cand vor sa demonstreze o poziție de forță!
Alocarea bugetară demonstrează clar ca toate primariile PNL au primit sume considerabile, indiferent de dimensiunea localitatilor sau programele aflate în derulare. In schimb, administrațiile PSD au fost pedepsite, sumele primite fiind derizorii. Cum spuneam, o comuna întreagă a primit pentru dezvoltare echivalentul a doua salarii încasate de șeful județului!
Nu o sa înțeleg niciodată de ce, pentru anumite personaje, orgoliul politic este mai puternic decât interesul unei comunități. Dar, cu asemenea dovezi de management “performant”, PNL demonstrează clar cine a rămas repetent la fair-play.
Oamenii înțeleg mult mai bine realitatea de zi cu zi decât se crede din birourile Consiliului Judetean Constanta. Și vor taxa aceasta lipsa de respect la adresa lor. Veți ajunge sa decontati rezultatele acestor răfuieli, cu varf si-ndesat!
Un trai decent nu trebuie condiționat de sigle de partid! Conteaza prioritățile unei comunități, nevoile oamenilor si un management public corect si eficient! Dar, discutam despre principii pe care managerii PNL fie le-au uitat din momentul în care au preluat conducerea județului, fie nu le-au cunoscut niciodată.
Avem viziuni diferite si acest lucru este evident!
Prin urmare, cu tot respectul, îi recomand domnului premier, Florin Câțu, sa abandoneze ideea de a petrece o noapte în Vama Veche si să se reorienteze în aceasta vara spre Ciocarlia sau Aliman. Sunt localitati care își permit paine si sare din banii publici! In plus, domnul Premier va avea astfel si ocazia sa cerceteze, în amănunt, programele ambitioase de dezvoltare ale acestor localitati, premiate de managerii PNL Constanta cu alocări financiare record!

Premierul Florin Cîțu declara la mijlocul lunii mai că trebuie să meargă în Vamă, chiar după ridicarea restricțiilor de noapte.
„Am promis că merg în Vamă și acum că am ridicat restricțiile de noapte, vă spun că este și un motiv egoist că am ridicat restricțiile. Am promis că merg la mare, deci acum trebuie să mă duc neapărat în Vamă și să stau toată noaptea”, spunea atunci. Florin Cîțu.

Citește mai multe aici: Florin Cîțu: Acum trebuie să mă duc neapărat în Vamă și să stau toată noaptea

Alte articole

29 nov. 2023 7.47 pm

În credința populară, noaptea de 29 spre 30 noiembrie era numită Noaptea Strigoilor care era o noapte de spaimă, fiindcă se credea că spiritele morților ies din morminte și se iau la bătaie…

10 apr. 2024 9.08 am

Aproape 800 de cazuri noi de rujeolă au fost raportate, în perioada 1-7 aprilie, fără a fi înregistrate noi decese din cauza acestei afecţiuni, reiese din raportul Institutului Naţional de Sănătate…

10 sept. 2023 1.06 pm

La data de 9 septembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier și Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au acționat pe principalele drumuri naționale din județul Constanța,…

14 dec. 2022 4.30 pm

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea…

11 sept. 2023 1.55 am

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că România doreşte să ceară despăgubiri pentru pierderile transportatorilor din cauză că ţara noastreă nu a intrat în Schengen. „Am avut…

20 sept. 2023 6.40 pm

Ziua de 4 octombrie 2023 va fi dedicată comunicării problemelor cu care se confruntă avocatura și va fi dublată de întreruperea activității din partea avocaților Baroului Constanța.