Ultimele stiri

Mesaj discriminatoriu față de musulmani, postat de candidatul la Primăria Amzacea. Alianța Dreapta Unită Constanța i-a retras sprijinul politic

Sursă foto: Facebook/Marian Guran

Derapaj grav în campania electorală! Marian Guran, candidatul Alianței Alianța Dreapta Unită (ADU) pentru Primăria comunei Amzacea a postat pe rețelele de socializare un mesaj discriminatoriu față de comunitatea musulmană. Stelian Ion a transmis că ADU Constanța i-a retras sprijinul politic.

Vineri, 3 mai, Marian Guran, candidatul Alianței Drepata Unită pentru Primăria Amzacea, a făcut o postare pe o rețea de socializare unde a lansat un mesaj discriminatoriu la adresa musulmanilor.

Vreti în continuare să vă conducă încă 4 ani MUSULMANII ? Dacă NU ! VOTATI MARIAN GURAN PRIMAR ! Humeniuc loan Lucian CONSILIER LOCAL AMZACEA ÎMPREUNĂ SCHIMBĂM ÎN BINE COMUNA AMZACEA !!“ – este ,mesajul postat de candidat în mediul online.

Sursă foto: Facebook

UDTTMR: „Acest candidat și implicit partidul pe care îl reprezintă nu respectă nicio minoritate”

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) a reacționat printr-o postare pe rețelele de socializare.

Este regretabil și îngrijorător că, deși nici nu a debutat oficial campania electorală, ne confruntăm deja cu atacuri josnice la adresa comunității noastre, atacuri care au ca țintă de data aceasta componenta religioasă a comunității noastre. Așa cum reiese din postarea de mai jos, acest candidat care își dorește să ocupe funcția de primar al comunei Amzacea din partea unui partid fără experiență în viața politică, nu cunoaște cea mai elementară valoare a multiculturalității care a pus Dobrogea ca reper pe harta internațională: RESPECTUL! Acest candidat și implicit partidul pe care îl reprezintă nu respectă nicio minoritate, nu doar pe cea musulmană!

Stimați membri ai comunității tătare,

Dragi prieteni ai comunității noastre, indiferent de etnie,

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România reprezintă o comunitate istorică, reprezintă o comunitate care trăiește în respect și bună înțelegere cu toți cetățenii acestei țări!

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România este un partener loial în relațiile cu colaboratorii săi, astfel se justifică și decizia noastră de a merge în continuare alături de PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL la alegerile din 9 iunie. Da, susținem PNL, susținem FLORIN MITROI pentru că primim respectul cuvenit întotdeauna, pentru că am avut întotdeauna susținere și înțelegere, pentru că PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL este un partid istoric, asemenea comunității noastre pe aceste meleaguri, un partid pe care RESPECTUL față de electoratul său l-a făcut să reziste în viața politică.

Acesta este motivul pentru care noi am ales să susținem PNL! Acesta este motivul pentru care am ales să îl susținem pe candidatul liberal, FLORIN MITROI, la conducerea Consiliului Județean Constanța! Este primarul care timp de două decenii a avut grijă de comunitatea tătară din Valu lui Traian, a sprijinit-o, a RESPECTAT-O!

Județul Constanța are nevoie de conducători care să știe să îl pună în valoare, să îi promoveze bogăția materială și spirituală, nu de persoane care să îndemne la ură pe criterii etice sau religioase!

Din acest motiv, vă îndemnăm pe toți, indiferent de etnie, să urmați alegerea noastră și să vă alăturați candidaților PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL!”, au transmis reprezentanții Uniunii Democrate a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania (UDTTMR) pe pagina de socializare.

Alianța Dreapta Unită Constanța i-a retras sprijinul politic

Liderul USR, Stelian Ion a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care anunță retragerea sprijinului politic pentru candidatul ADU la Primăria Amzacea.

Libertatea de conștiință, libertatea confesională, lupta împotriva discriminărilor de orice fel reprezintă principii pe care toate partidele din cadrul Alianței Dreapta Unită le respectă.

Apropierea de comunitățile cu o altă orientare confesională și buna înțelegere cu acestea sunt pentru noi, membrii Alianței Dreapta Unită, elemente de bază.

Nu vom permite în niciun moment derapaje și atacuri la adresa persoanelor de alte confesiuni.

În consecință, Alianța Dreapta Unită a decis retragerea sprijinului politic pentru candidatul pentru funcția de primar al comunei Amzacea, ca urmare a mesajului discriminator pe care acesta l-a dat public”, a declarat Stelian Ion.

Lasati un comentariu

Alte articole

25 iul. 2023 7.15 pm

În contextul ultimelor afirmații apărute în spațiul public conform cărora cade în sarcina Primăriei Constanța întreținerea lacurilor Siutghiol și Tăbăcărie, dar și a canalului care face…

29 apr. 2024 10.29 am

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Constanța și candidații pentru funcțiile de consilieri județeni și-au depus candidaturile luni, 29 aprilie, la Biroul Electoral…

12 nov. 2021 3.00 pm

  „În opinia mea, un primar bun al Constanței a fost Decebal Făgădău, mai bun decât Radu Mazăre”, a spus președintele PSD Constanța, Felix Stroe, joi seară, la ConstanțaTV. Șeful…

06 mai 2022 8.30 am

  Bogdan Bola, deputatul constănțean din partea partidului Forța Dreptei, a anunțat, joi seară, în emisiunea „Între alb și negru”, de la Constanța TV, că va candida la Primăria Constanța…

02 sept. 2021 2.42 pm

  USR PLUS Constanța a anunțat joi, printr-un comunicat de presă, că îl susține pe Stelian Ion și totodată, îi cere premierului Florin Cîțu să plece. Comunicat integral: “Ministrul…

05 feb. 2024 11.46 am

Președintele USR Constanța, Stelian Ion, a fost desemnat, cu unanimitate de voturi, candidatul USR la scrutinul pentru Primăria Constanța. Votul a fost exprimat în cadrul Adunării Generale a USR…