Ultimele stiri

Rusia a testat cu succes o rachetă nucleară la o zi după ce Putin a ameninţat Occidentul

Sursa foto: Kremlin.ru

Ministerul rus al Apărării a anunțat că a efectuat o lansare de antrenament pentru un sistem de rachete balistice intercontinentale cu combustibil solid Yars de la cosmodromul de testare Pleseţk. Ogivele de antrenament au ajuns în zona specificată, la poligonul de antrenament Kura din Peninsula Kamceatka.

Scopul acestei lansări a fost de a confirma caracteristicile tactice, tehnice și de zbor ale sistemului de rachete, iar Ministerul rus al Apărării a declarat că toate obiectivele au fost îndeplinite în totalitate. Forțele de rachete strategice, în pregătirea acestui eveniment, au elaborat procedura de redistribuire a bateriei de lansare Yars într-o zonă îndepărtată, cu pregătirea și desfășurarea lansării.

Acest test a avut loc la o zi după discursul anual al președintelui rus Vladimir Putin în Adunarea Federală, în care acesta a emis amenințări către statele occidentale cu privire la lovituri nucleare.

Rusia deține cel mai mare arsenal de arme nucleare din lume, urmată îndeaproape de Statele Unite. Împreună, Rusia și Statele Unite controlează mai mult de 90% din armele nucleare din lume. Acest context subliniază importanța și impactul acestei lansări de antrenament în cadrul peisajului geopolitic global, scrie news.ro.

Lasati un comentariu