Ultimele stiri

Vergil Chițac, clarificări după ce dalele de pe Ștefan cel Mare au fost scoase: „Da, refacem pavajul pe Ștefan cel Mare. Nu, nu plătim nimic în plus”

(sursa foto: ConstanțaTV)

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a oferit clarificări prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook după ce mai mulți muncitori au fost filmați joi în timp ce scoteau dalele abia puse de pe o porțiune de pe strada Ștefan cel Mare din Constanța.

Primarul Constanței transmite că „intervenția suplimentară este făcută pe cheltuiala constructorului” și că municipalitatea nu va cheltui bani pentru intervenția suplimentară de pe Strada Ștefan cel Mare.

Mesajul primarului:

Da, refacem pavajul pe Ștefan cel Mare.
Nu, nu plătim nimic în plus
Am cerut constructorului să refacă pavajul de granit de pe Ștefan cel Mare, pentru că altfel nu îi vom recepționa lucrarea, iar acesta a început deja intervenția.
Decizia am luat-o acum, pentru că a fost nevoie de timp în care să observăm comportamentul la utilizare al pavajului.
Foarte important de reținut este faptul că intervenția suplimentară este făcută pe cheltuiala constructorului. Constanța nu va cheltui niciun ban de la buget pentru acest lucru. Reamintesc faptul că întreg proiectul de pe Ștefan cel Mare este realizat cu fonduri europene.
Numai cine nu muncește nu greșeste, mai important este să nu persistăm în greșeală. Aveți încredere, va fi mai bine

Context:


Mai mulți muncitori scoteau joi, la ora 16:00, dalele abia puse de pe o porțiune de pe strada Ștefan cel Mare din Constanța, în cadrul proiectului european de modernizare a zonei.

Primăria Constanța a confirmat pentru ConstantaTV că toate dalele vor fi scoase după ce inspectorii primăriei au constatat că acestea nu au fost puse conform cerințelor și au cerut corectarea pavajului.Context:

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat miercuri, 9 iunie 2021, contractul de execuție a lucrărilor aferente proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”.

Proiectul de îmbunătățire a mobilității urbane durabile prevede reabilitarea și extinderea zonei pietonale multifuncționale de pe strada Ștefan cel Mare (15.780 mp), precum și reabilitarea trotuarelor străzilor adiacente (30.066 mp) și crearea de zone cu spațiu partajat (3.029 mp).

Potrivit proiectului, esplanada de pe strada Ștefan cel Mare va fi îmbogățită cu peste 5.000 mp de spațiu verde. Se vor amplasa fântâni arteziene și se va amenaja mobilier urban inteligent prevăzut cu bănci, spații de ședere, rasteluri de biciclete și cișmele, se vor monta sisteme de informare cu mesaje variabile și va fi instalat un sistem de supraveghere video.

Mai multe detalii: A fost semnat contractul pentru reabilitarea străzii Ștefan cel Mare din municipiul Constanța

Alte articole

28 dec. 2023 3.37 pm

Polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Subtanțe Periculoase au desfășurat miercuri, 27 decembrie, o acțiune pentru verificarea legalității operațiunilor cu articole pirotehnice.…

29 mart. 2022 7.27 pm

  Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat, marți seară, începerea lucrărilor de modernizare și resistematizare în zona Bd. 1 Mai – Șoseaua Mangaliei și totodată,…

06 aug. 2021 2.41 pm

  Primăria Constanța a anunțat vineri, 6 august, o parte din clădirea cafenelei Entourage a fost demolată în baza unei dispoziții a primarului Vergil Chițac.  UPDATE. Edilul a venit cu o…

19 dec. 2023 1.11 pm

O adolescentă de 14 ani s-a ales cu dosar penal după ce a fost prinsă la volanul unei mașini, în comuna Tortoman din județul Constanța. Marți, 19 decembrie, în jurul orei 00.10, polițiști din…

22 feb. 2024 5.43 pm

În data de 21 februarie, în jurul orelor 19:47, polițiștii locali au depistat în parcarea situată pe aleea Lebedei un autovehicul marca Volkswagen care se deplasa prin parcare cu un tânăr așezat…

30 iul. 2021 5.23 pm

  240.000 de lei vor merge către trei lăcașe de cult din municipiul Constanța, în urma votului de vineri, 30 iulie, din ședința ordinară a Consiliului Local Constanța.  Consilierii locali…