Ultimele stiri

Mc Donald’s înlocuiește cartofii prăjtiți cu morcovi, păstârnac și sfeclă roșie în cadrul unui experiment derulat în Franța/ Va reuși celebrul lanț de fast-food să impună o modă ”veggie” în patru săptămâni?

Sursa foto: Pexels/ Polina Tankilevitch

Lanțul de fast-food Mc Donald’s lansează o campanie-experiment în perioada următoare: Începând de marți, 7 martie, morcovi, păstârnac sau sfeclă roșie vor înlocui celebrii cartofi prăjiți.

Informațiile detaliate nu au fost încă făcute publice și vor face obiectul unei campanii în zilele următoare, potrivit Le Parisien. Această campanie specială este planificată să dureze trei sau patru săptămâni, pentru a testa apetitul consumatorilor pentru acest nou acompaniament mai “veggie”.

„Abia aștept să văd fețele clienților mei când le voi spune că nu mai sunt cartofi timp de trei săptămâni! Este un produs emblematic pentru noi, este ca și cum ar dispărea Big Mac”, a declarat directorului unui fast food McDonalds, din sudul Franței.

Pentru faimosul lanț de restaurante tip fast-food, obiectivul declarat este de a răspunde “noilor nevoi ale consumatorilor” și dorinței acestora de a-și “diversifica dieta”. Un alt obiectiv, mai implicit, este și acela de a juca pe efectul de noutate pentru a stimula clientela într-un context de concurență sporită între jucătorii din domeniul fast-food.

În orice caz, această campanie limitată în timp a necesitat mai multe luni de pregătire.

“Aceasta este o muncă pe termen lung pe care am început-o în august 2021 pentru a rezerva terenurile celor 25 de fermieri parteneri ai noștri. După însămânțarea din martie anul trecut, recoltarea s-a făcut în octombrie, înainte de transformarea lor pentru lansare“, rezumă Éloi de la Celle, directorul de achiziții al McDonald’s. Lanțul și-a unit forțele cu McCain, liderul pieței de produse congelate, care este responsabil de dezvoltarea industrială a produsului.

În total, peste 3.000 de tone de legume au fost cultivate în Hauts-de-France. În prealabil, soiurile au trebuit să fie selectate.

“Am testat douăsprezece dintre ele și am ales trei. Aveam nevoie de legume destul de tari, dar cu un conținut scăzut de apă, care să reziste la tăiere”, adaugă Éloi de la Celle.

Sfecla roșie, morcovii și păstârnacul vor fi servite în conuri de plastic, având în vedere că ambalajele de unică folosință au fostinterzise de la 1 ianuarie, în două mărimi – medie sau mare, pentru a însoți meniurile, “fără costuri suplimentare pentru consumator“.

“Combinația dintre cele trei este foarte interesantă, morcovul ușor dulce compensând partea mai puternică a celorlalte“, spune Éloi de la Celle.

Alte articole

12 mart. 2023 3.32 pm

Imperiul Bizantin a avut un trecut glorios de peste 1000 de ani, reprezentând o putere majoră atât pe continentul european, cât și în zona Asiei Mici. Din secolul al IV-lea d.Hr, până la căderea…

06 mart. 2022 12.21 pm

  Grupul austriac OMV a anunţat sâmbătă că se retrage din Rusia, fiind cea mai recentă companie din domeniul energiei care face un astfel de anunţ, şi a avertizat că va suferi o impact estimat…

10 aug. 2021 11.16 pm

  Clubul francez de fotbal, Paris Saint-Germain, a postat marți seară anunțul oficial, prin care arată că Lionel Messi a semnat un contract de doi ani cu gruparea de pe Parc des Princes, cu…

02 ian. 2023 2.35 pm

Președintele Fondului Monetar International, Kristalina Georgieva, a avertizat că 2023 va fi un an mai greu decât 2022, din punct de vedere economic, iar o treime din țările lumii vor intra în recesiune,…

29 ian. 2024 4.37 pm

Fermierii francezi se pregătesc să pună capitala sub “stare de asediu”. Maşinile agricole au blocat, luni, principalele autostrăzi la ieşirea din Paris, în timp ce 15.000 de polițiști au…

10 mart. 2022 2.16 am

  Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu până la 17%, după informaţiile din presă potrivit cărora Emiratele Arabe Unite şi Irak, membre ale OPEC, au declarat că vor sprijini creşterea…