Ultimele stiri

1900 de participanți au luat startul la Crosul Universitar „Ovidius” 2022

 

Universitatea ,,Ovidius” din Constanța a organizat, sâmbătă, Crosul Universitar „Ovidius” 2022, unde au participat 1900 de persoane, atât studenți ai UOC, cât și cadre universitare.

Sâmbătă, 16 aprilie, stațiunea Mamaia a fost gazda Crosului Universitar Ovidius 2022, eveniment organizat de Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC) în parteneriat cu Primăria Constanța, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Asociația Județeană de Atletism Constanța, Clubul Nautic Român. Obiectivul acestei acțiuni a fost promovarea mișcării, socializarea și un stil de viață sănătos. Studenții și profesorii ovidieni au luat startul competiției la ora 11:00. Traseul s-a întins pe trei kilometri, între Radio Vacanța (Piațeta Perla) și Piațeta Cazino din Mamaia. Înainte de a se da startul, studenții Facultății de Educație Fizică și Sport, coordonați de către doamna profesoară, Tomescu Gabriela și Alin Popa, student și antrenor de coregrafie au început încălzirea pentru această competiție prin zumba aerobic, dans sportiv, latin, salsa și samba.

Printre participanții celor 16 facultăți din cadrul Universității ,,Ovidius” din Constanța, la această competiție sportivă s-au aflat și studenții Specializării Jurnalism, precum și cadre didactice de la Facultatea de Educație Fizică și Sport : prof.univ.dr. Ionel Melenco, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, dr. Turchian Geafar, asist. univ. drd. Iulian Șerbu, dar și prorectorul UOC, lect.univ.dr. Alexandru Bobe.

Prezent la eveniment, asist. univ. drd. Iulian Șerbu de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, a încurajat studenții să ia parte la activități sportive.

„Crosul Universitar Ovidius din Constanța din 2022 organizat de Facultatea de Educație Fizică și Sport sub coordonarea domnului decan Melenco Ionel și a studenților. A fost un eveniment la care au participat mai bine de 1500 de studenți, care s-au bucurat de vremea frumoasă a primăverii făcând mișcare în aer liber. Este un mod foarte bun de a deschide „apetitul” studenților de a face sport și de a comunica. Ca profesor de Educație Fizică știu cât de important este sportul, mai ales în rândul studenților care au o activitate mentală intensă. Sportul este un excelent instrument care să te deconecteze de la rutina zilnică și te încarcă cu energie. Nu uitați să aveți grijă de corpul vostru și cea mai bună metodă de prevenție este să faci mișcare!”, a spus acesta.

La final, studenții performanți au fost premiați de sponsorii și partenerii evenimentului. În fruntea clasamentului s-au aflat : Manoliu Ioana (Facultatea de Medicină-anul III) și Valentino Pasaquale (Facultatea de Medicină-anul I). Pe locul II s-au clasat Olteanu Cristina (Facultatea de Matematică și Informatică-anul I) și Crețu Sebastian (Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie-anul I ), iar pe locul III, s-au poziționat Daragiu Diana (Facultatea de Drept-anul I ) și Ciortan Alexandru (Facultatea Științe Economice- anul I).

Câțiva studenți au împărtășit impresiile lor cu privire la acest eveniment.

Crețu Sebastian, studentul care a obținut locul II:

,,Am reușit să iau locul II destul de greu din cauza competitorilor. Premiul a fost foarte neașteptat și interesant și după 2 ani de pandemie a venit foarte bine o alergare și a fost o experiență bună”.

Adrian Anton, student în anul I la Facultatea de Litere, Specializarea Jurnalism:

,,A fost o experiență interesantă. Cred că m-am descurcat destul de bine, deşi n-am mai fost la cross-uri până acum. Nu mă așteptam să fie atât de mulți participanți acolo, încât să-mi găsesc cu greu colegii”.

Eric Müller, student în anul I la Facultatea de Matematică și Informatică:

,,E prima dată când am fost la un asemenea eveniment. Mi-a plăcut că m-am întâlnit cu toți colegii din facultate. Participanții au fost destul de competitivi și fără îndoială, voi mai participa la astfel de evenimente”.

Cristian Penișoară, student în anul I la Facultatea de Teologie:

„Acest cros mi s-a părut bine organizat, mi-a făcut plăcere să particip, fiind primul cros la care am participat în viața mea. Mă bucur că au participat atât de mulți oameni! După pandemie, când relațiile dintre oameni erau restrânse de restricțiile venite odată cu ea, m-am bucurat să interacționez cu oamenii! Chiar aveam nevoie de așa ceva! Aștept următorul cros, la care voi participa cu bucurie, la fel ca la acesta!”.

În vederea unei bune desfășurări, organizatorii au luat toate măsurile necesare, astfel încât participanții să fie în siguranță pe întreaga durată a evenimentului. Asistența medicală a fost asigurată de SMURD și Crucea Roșie Constanța, iar ordinea și siguranța publică a fost întreținută de Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Tomis” Constanța.

 

Material redactat de Andrei CIOBANU, student în anul I la Specializarea Jurnalism de la Universitatea „Ovidius” din Constanța

Alte articole

15 dec. 2021 7.08 pm

  Militarii ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, miercuri seară, în stațiunea Mamaia, acolo unde a avut loc un accident rutier cu patru mașini implicate. La fața locului au fost…

04 sept. 2023 5.02 pm

Echipele RAJA intervin pentru remedierea unei avarii survenite la nivelul conductei de distribuție, cu diametrul de 400 mm, de pe strada I.Gh. Duca (zona Balada) din mun. Constanța. În vederea executării…

ctbus autobuz 101

16 iun. 2023 9.00 pm

CT BUS anunță publicul călător că, începând de luni, 19.06.2023 se reintroduc traseele de noapte N102, N100M, N2-43 și N5-40, cu o frecvență de 30 de minute. Primele curse pleacă din cap de…

06 mart. 2024 4.01 pm

Un șofer care a fost surpins de camerele de supraveghere în timp ce face drifturi în parcarea de lângă plaja Modern a fost amendat de polițiștii locali constănțeni. Polițiștii locali din cadrul…

08 feb. 2024 9.26 am

În săptămâna precedentă, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au observat că la intersecția străzilor Teodor Burada cu bulevardul 1 Mai, carosabilul este murdărit…

05 oct. 2023 1.34 pm

Vineri, 20 octombrie, sunteți invitați să petreceți o seară de neuitat alături de VAMA în club Doors, începând cu ora 20:30. Concertul este organizat în sprijinul campaniei „Music for Autism”.…