Ultimele stiri

Alianța Dreapta Unită Constanța a anunțat parteneriatul cu UDTTMR. Stelian Ion: „Este o apropiere care are la bază principii sănătoase”

Sursă foto: Facebook Stelian Ion

Miercuri, 24 aprilie, a avut loc o conferință de presă susținută de Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită (ADU) pentru Primăria Constanța, alături de Refi Eden, președintele Comitetului de Reorganizare al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR).

În cadrul acestei conferințe s-a anunțat parteneriatul dintre Alianța Dreapta Unită și Comitetului de Reorganizare al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR).

Vă vorbim astăzi despre această apropiere a noastră, care este una absolut naturală, ne apropie principii asemănătoare, ne apropie niște obiective asemănătoare. Vreau să vă spun că deschiderea Uniunii Salvați România și a Alianței Dreapta Unită pentru o bună colaborare cu minoritățile naționale este una bine cunoscută. Ne dorim, mai ales la Constanța și în Dobrogea, să avem o strânsă legătură cu aceste comunități ale minorităților naționale”, a declarat Stelian Ion.

Președintele USR a subliniat că apropierea de UDTTMR nu este doar formală, ci este o apropiere care are la bază principii sănătoase. „Apropierea dintre noi va fi, așa cum simt eu, pe o perioadă îndelungată, aș vrea să fie permanentă, iar la Constanța suntem deschiși și unii și alții pentru colaborarea cu toate celelalte minorități”, a adăugat Stelian Ion.

Ne bucurăm că domnul Stelian și partidul USR au fost singurii care și-au îndreptat atenția față de aceste probleme ale comunității tătare. Împreună cu dânsul și cu USR-ul vrem să readucem democrația în UDTTMR și să mergem pe ideea dânșilor de corectitudine, de legalitate, de legitimitate pentru o atmosferă de colaborare, de lucru cu dânșii cât mai extinsă și eventual și permanentă”, a declarat Refi Eden.

Ulterior, Stelian Ion a mai adăugat că este foarte important ca instituțiile statului să respecte legea.

Fac un apel și către Primarul Constanței care a convocat ședința de Consiliu Local vineri, iar printre punctele de pe ordinea de zi se află și un punct care se referă la acordarea unei anumite sume importante de bani către UDTTMR. Este foarte important să observe domnul primar către cine se îndreaptă acești bani, pentru că este vorba despre bani publici, despre niște sume importante, care nu pot fi direcționate în mod ilegal către persoane care nu au absolut nicio legitimitate”, a transmis Stelian Ion.

El a adăugat că vor formula interpelări către Guvern și instituțiile statului pentru a nu mai permite distribuirea unor resurse care, din punct de vedere legal se cuvin acestor minorități naționale și pentru a fi direcționate către persoane fără legitimitate, al căror singur scop este acela de a atrage sume de bani în mod nemeritat.

Întrebat în ce constă acest parteneriat și cum se va materializa, Stelian Ion a răspuns:

Este foarte simplu. Dumnealor ne susțin pentru câștigarea Primăriei Constanța și noi susținem respectarea legii, intrarea în legalitate, respectarea din partea tuturor instituțiilor statului a legitimității și a reprezentativității acestei formațiuni (…) Acesta este un parteneriat pentru respectarea legii și pentru normalitate”, a declarat Stelian Ion.

Lasati un comentariu

Alte articole

26 dec. 2022 5.05 pm

  Consiliul Local al Municipiului Constanţa a fost convocat în şedinţă extraordinară, marți, 27 decembrie 2022. Sunt 44 de proiecte de hotărâre, după cum urmează: Aprobarea procesului…

29 iun. 2023 2.00 pm

Felicia Ovanesian, fostul City Manager al Constanței, a făcut precizări prin intermediul unei postări pe rețeaua socială Facebook despre construcțiile care ar putea răsări pe strada Banu Mihalcea.…

20 iul. 2023 1.38 pm

Societatea care demolează stadionul din Constanța situat pe stradă Primăverii, a fost amendată ieri, 19 iulie, cu 15.000 lei pentru neluarea măsurilor de prevenire și limitare a emisiilor…

30 mart. 2022 10.07 pm

  Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, a spus, miercuri, într-o emisiune la Radio Sky, că city managerul Constanței, Felicia Ovanesian „nu a câștigat alegerile” și că este…

07 ian. 2022 12.23 am

  Fostul director din Primăria Constanța, Horia Constantinescu, a spus, în exclusivitate, la Constanța TV, că „se fură la nivelul salubrizării orașului, în medie de un milion de lei…

20 feb. 2024 5.44 pm

Luni, 19 februarie, Spitalul Modular aflat în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța și-a deschis porțile. Corpul modular are 52 de paturi, dintre care 10 sunt la Anestezie Terapie…