Ultimele stiri

(UPDATE) Cel puțin 9 morți și peste 900 de răniți în Taiwan, în cel mai puternic cutremur din ultimii 25 de ani

Sursă foto: apnews.com

UPDATE. Cel puţin nouă persoane au murit, iar peste 900 sunt rănite după cutremurul de magnitudinea 7,4 în Taiwan, cel mai violent din ultimii 25 de ani, în timp ce zeci de clădiri s-au surpat, relatează AP şi AFP, citat de news.ro. 

Un cutremur submarin de magnitudinea 7,4 a avut loc miercuri în apropiere de Taiwan, cel mai important din ultimii 25 de ani, care a declanşat alerte de tsunami în Taiwan, Japonia şi Filipine. Seismul a avut loc la mică adâncime, în apropierea coastei de est a insulei, înainte de ora locală 8.00 (3.00, ora României). Mai multe replici au avut loc în zonă, resimţite în capitală.

Cutremurul a avut loc în apropiere de coastă, la mică adâncime. A fost resimţit în întreg Taiwanul şi pe insulele vecine. Este cel mai puternic de 25 de ani, de la cutremurul din 1999”, a declarat presei directorul Centrului Seismologic din Taiipei, Wu Chien-fu.

Pompierii anunţă că patru persoane au murit în comitatul Hualien, iar cel puţin 700 de persoane au fost rănite.

Potrivit unui ziar local, United Daily News, trei drumeţi au murit în Parcul Naţional Taroko, într-o alunecare de teren, în apropierea epicentrului, situat în larg. A patra victimă a murit într-un tunel rutier.

O clădire din Hualien a fost puternic avariată. Parterul s-a prăbuşit parţial, iar imobilul era înclinat la aproape 45 de grade.

La Taipei, ţigle au căzut de pe clădiri vechi şi în unele complexe rezidenţiale mai noi, iar unele şantiere au fost avariate.

Elevii unor şcoli au fost evacuaţi pe terenuri de sport şi echipaţi cu căşti galbene. Unii şi-au pus cărţi în cap pentru a se feri de căderea unor eventuale obiecte în timpul unor replici.

Serviciul feroviar a fost oprit pe întreaga insulă, iar circulaţia metroului a fost oprită la Taipei, în care o linie nou construită a fost avariată.

Parlamentul taiwanez, care funcţionează într-o fostă şcoală construită înainte de al Doilea Război Mondial, a suferit avarii la pereţi şi tavane.

Este cu siguranţă cel mai mare pe care l-am resimţit în viaţa mea şi a durat poate 30 de secunde, deşi mi-a părut că a durat mult mai mult timp”, declară un britanic, rezident la Taipei, Phil Smith. „Am auzit câteva sirene ale unor vehicule de urgenţă, dar nu există cu siguranţă nicio panică”, a dat el asigurări.

Potrivit pompierilor, două imobile s-au surpat la Hualien, un oraş situat în apropiere de epicentru.

Două clădiri s-au surpat, iar persoane ar putea fi blocate. Nu avem alte informaţii pentru moment”, a declarat un reprezentant al salvatorilor.

Lasati un comentariu

Alte articole

10 nov. 2022 7.31 pm

Folosind o combinație de stimulare electrică și terapie fizică intensă, nouă persoane cu leziuni cronice ale coloanei vertebrale și-au recăpătat capacitatea de a merge. Toți sufereau de paralizie…

08 aug. 2021 11.50 am

  Pompierii români au început duminică dimineață prima misiune de salvare în Grecia, în zona Spathari din insula Evia, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU). La această…

09 aug. 2021 2.59 pm

  Cu efecte mai severe şi într-un ritm mai accelerat, încălzirea globală ar putea atinge pragul de +1,5 grade Celsius în jurul anului 2030, cu zece ani mai devreme decât estimările, ameninţând…

10 apr. 2024 9.15 am

Reuniunea de urgență convocată de Consiliul guvernatorilor organismului de supraveghere nucleară al ONU în legătură cu atacurile asupra centralei nucleare Zaporojie va avea loc joi, ca urmare a…

20 mart. 2024 9.42 am

Raportul mondial al fericirii, publicat anual la 20 martie, de Ziua Internaţională a Fericirii a Organizaţiei Naţiunilor Unite, arată că Finlanda este din nou pe primul lor, pentru al şaptelea…

11 sept. 2023 2.14 am

UEFA a transmis faptul că victimele cutremurului din Maroc vor fi comemorate printr-un moment de reculegere ţinut la începutul fiecărui meci de sub egida forului european, potrivit unui comunicat…