Ultimele stiri

(VIDEO) „Ne este teamă să mai stăm în case”. Mai mulți locuitori ai cartierului Palazu Mare au semnalat alunecări de teren în urma unor lucrări – Stelian Ion: „Asta este Constanța anului 2024”

Sursă foto: captură video Facebook/Stelian Ion

Mai multe familii din cartierul constănțean Palazu Mare au semnalat că pe strada Ionel Teodoreanu numărul 32 s-au produs alunecări de teren din cauza unor lucrări executate în zonă și se tem să mai stea în case. La fața locului s-a deplasat președintele USR Constanța, Stelian Ion.

Zeci de familii absolut disperate. Din cauza administrației locale, din cauză că s-a aprobat un PUZ tâmpit, din cauză că s-a dat autorizație de construire și acest constructor absolut iresponsabil a venit cu volele și a săpat fix la baza fundației blocurilor alăturate. Zeci de familii sunt disperate și au ieșit în strada ca se tem pentru siguranța lor”, a transmis Stelian Ion de la fața locului.


În zona respectivă se sapă fundația unui bloc. Oamenii spun că în urma lucrărilor, care au loc la doar câțiva zeci de centrimetri de blocurile lor, a căzut un gard și a fost ruptă o conductă. Mai mult, și parcarea a fost afectată.

Ne este teamă să mai stăm în case. De când a început această construcție avem în fiecare zi teama că ne întoarcem acasă și nu o să mai avem casă. Deja gardul împrejmuitor a fost dărâmat”, spune o constănțeancă.

„A fost dărâmat peste o țeavă care vine de la spitalul de TCB, a curs și apă, nu a venit nimeni de la Mediu, am făcut sesizare în jur de ora 17.00. S-a săpat în temelia blocului, nu mai putem parca pe locurile de parcare, mașinile au fost blocate, parcarea este complet crăpată”, spune un constănțean.

Locuitorii au făcut sesizări și la autoritățile locale, dar și la Garda de Mediu, Poliția Locală, Inspectoratul de Stat în Construcții și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Structura de rezistență este cu siguranță afectată având în vedere că opt ore blocul a vibrat ca în timpul unui cutremur. Noi le-am atras atenția, au zis că sunt doar constructorul și trebuie să vorbim cu beneficiarul, însă nu avem acces la beneficiar. Poliția Locală a fost sesizată de la ora 12.00 și nu a venit nimeni, abia acum a venit un domn care se plimbă pe aici, dar a venit la rugămintea celor de la ISU”, mai spune constănțeanu.

Potrivit lui Stelian Ion, deși oamenii au sesizat în urmă cu mai multe zile, nu s-a luat nici măsură.

Asta este Constanța anului 2024, în cartierul Palazu Mare”, a declarat președintele USR Constanța, care a adăugat că mânie în jurul orei 11.00 va susține o conferință de presă de la fața locului.

Lasati un comentariu

Alte articole

05 iul. 2023 2.16 pm

Constănțeanca Sabrina Voinea luptă sâmbătă pentru medalii la EuropeneȘapte persoane nu au fost lăsate să intre la Festivalul Sunwaves din Mamaia pentru că aveau droguri asupra lor

27 iun. 2023 11.07 am

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 39E, localitatea Cumpăna, județul Constanța, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate 4 autoturisme.…

04 aug. 2021 7.47 pm

  Stelian Ion i-a răspuns președintelui României, Klaus Iohannis, după ce acesta a declarat miercuri că ministrul Justiției ”nu a găsit  calea potrivită” pentru desființarea Secției…

06 oct. 2021 1.47 pm

  Un accident rutier grav s-a produs miercuri, între două autoturisme, în stațiunea Mamaia. Din primele informații reiese că accidentul s-a soldat cu două victime, una dintre ele fiind încarcerată.…

20 iun. 2021 8.06 pm

  Parcarea publică multietajată din zona Casa de Cultură ar urma să aibă 2-4 niveluri și minim 800 de locuri Primăria Constanța a publicat pe site-ul instituției anunțul de publicitate…

01 mai 2023 8.06 pm

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a 2 persoane,…