Ultimele stiri

Bogdan Bola, după ce amendamentele propuse de el la Legea bugetului de stat au fost respinse: „Asta reprezintă o nouă bătaie de joc realizată de deputații puterii”

Sursă foto: Facebook/Bogdan Bola

Deputatul Forța Dreptei, Bogdan Bola, a transmis marți, 19 decembrie, pe pagina sa de Facebook, că PNL și PSD au respins amendamentul pentru plata indemnizațiilor aferente Legii nr. 154/2021, privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România între 1940-1945.

Redăm în continuare mesajul postat de Bogdan Bola:

PNL și PSD au respins ieri amendamentul pentru plata indemnizațiilor aferente Legii nr. 154/2021! Asta reprezintă o nouă bătaie de joc realizată de deputații puterii la adresa beneficiarilor Legii nr. 154/2021, copii persoanelor persecutate etnic între 1940 – 1945.

Eu personal am depus două amendamente la legea bugetului de stat:

1. Am propus creșterea bugetului Ministerului Muncii cu suma de un miliard de lei pentru plata indemnizațiilor beneficiarilor Legii nr. 154/2021, amendament care a fost RESPINS ieri!

2. Am propus anularea prorogării făcută de Guvern prin Ordonanța “trenuleț”, adică revenirea la data de 1 ianuarie 2024, amendament care am înțeles că a fost și acesta respins “în calup” cu altele.

Ca să mintă lumea și mai mult, cei din PSD-PNL (prin intermediul unui deputat de la minorități), au propus discriminarea beneficiarilor Legii nr. 154/2021 și a încercat o păcăleală în comisia de muncă, avizând favorabil un amendament care, dacă va fi aprobat, nu va conduce nici la alocarea banilor pentru ministerul muncii și nici anularea OUG trenuleț (primul comment).

Urmează mâine votul la plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului. Ce puteți face în acest moment este să îi contactați pe parlamentarii PSD – PNL dar și pe cei ai minorităților (care votează pentru propunerea Guvernului) și să le cereți să susțină la votul din plen amendamentele depuse de mine, care ar asigura punerea în plată din 1 ianuarie 2024.

P.s. aud că și unii care sunt în arcul guvernamental, adică exact aceia care au în Parlament o majoritare covârșitoare (68%) vin cu amendamente și le sunt respinse. O mai mare jignire nu există: cei care nu dau banii, dar au în mâini “pâinea și cuțitul”, se plâng că le sunt respinse amendamentele.

Culmea este că aceiași parlamentari PSD – PNL – minorități, prin aprobarea unor amendamente și nepunerea în aplicare a altor proiecte legislative, fac diferențieri între cei care au fost persecutați de regimul nazist, fără un temei moral sau bază istorică.

Am ajuns în situația în care legea stabilește pentru urmașii unor categorii de persoane că au dreptul la aceste indemnizații, iar parlamentarii să decidă că pentru unii indemnizațiile se vor plăti și pentru alții nu. Totul a fost ales în funcție de afinități politice sau de grup și au ales arbitrar pe cine despăgubesc și pe cine nu, suferințele îndurate de către cei persecutați și urmașii lor neavând niciun fel de însemnătate pentru ei.

Vă voi ține la curent în continuare!”, a scris Bogdan Bola pe Facebook.

Alte articole

05 apr. 2022 7.11 pm

  Ministerul Afacerilor Externe a decis, marți, expulzarea a 10 diplomați ruși, reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse în România. Totodată, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor…

03 nov. 2022 3.37 pm

Preşedintele Confederaţiei Elveţiene și-a amânat întâlnirile cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului şi Custodele Coroanei,…

24 dec. 2023 11.31 am

Președintele Senatului Nicolae Ciucă, a transmis în mesajul său de Crăciun, „să ne păstrăm vie credinţa în Dumnezeu, în România, în noi înşine şi în viitorul nostru, pe care împreună…

31 mart. 2023 9.01 pm

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, a semnat 65 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare totală…

31 ian. 2021 6.30 pm

  Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că va protesta, duminică seara, în faţa sediului Ministerului Afacerilor Interne. Aceasta…

02 dec. 2022 2.23 pm

  Liderul partidului Alianța pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat în cadrul Congresului AUR desfășurat la Alba Iulia faptul că România nu trebuie să mai finanțeze guvernul…