Ultimele stiri

Vasile Dîncu respinge acuzațiile Rusiei privind deplasarea în Ucraina a unor mercenari români: „Este o informație falsă”

Sursa foto: Facebook/ Vasile Dîncu

 

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a comentat luni seara, la Digi24, acuzațiile privind deplasarea în Ucraina a unor mercenari români. “Este un procedeu propagandistic, o informație falsă”, a spus acesta.

Ministrul Vasile Dîncu susține că informația este falsă și că se poate verifica dacă numeroși români au trecut granița cu Ucraina.

„Este o informație falsă… Nu putem verifica dacă sunt cetățeni străini în Rusia sau Ucraina… Nu putem ști cine a ajuns acolo și cu ce scop. Noi știm fluxul către Ucraina, nu au mers oameni în această perioadă spre Ucraina, avem o statistică exactă… Este o informație pentru opinia publică nespecializată”, a explicat acesta.

Ministrul Apărării mai spune că rușii încearcă să arate că au date foarte exacte ceea ce reprezintă un procedeu propagandistic.

„Este un procedeu propagandistic… Vrea să arate că are date foarte exacte… E o incercare de a arăta că este o coaliție mondială împotriva Rusiei și de aceea nu reușesc ei în Ucraina”, a precizat Dîncu.

Context:

România se află printre țările care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina, anunță ministerul rus al Apărării, potrivit agenției ruse TASS.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a declarat, duminică, că Kievul ar fi angajat peste 6.800 de mercenari străini din 63 de țări, de la începutul „operațiunii speciale” ruse în Ucraina.

„Regimul naționalist de la Kiev a angajat un total de 6.824 de mercenari străini din 63 de țări de la începutul operațiunii militare speciale”, susține Konașenkov. „Cei mai mulți mercenari – 1.717 persoane – au venit din Polonia, iar aproximativ 1.500 din SUA, Canada și România, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus Apărării”, scrie TASS, parafrazându-l pe oficialul rus.

Ministerul rus al Apărării mai susține că până la 300 de persoane ar fi sosit din Marea Britanie și Georgia, iar 190 de persoane ar fi venit din unele zone din Siria care sunt controlate de Turcia.

Alte articole

02 iun. 2022 1.47 pm

  Cosmin Prelipceanu a prezentat, miercuri seară, în emisiunea Jurnalul de Seară de la Digi24, un clip video cu un „recrut rus” care nu știe că va conduce un tanc T-62, fabricat între…

01 sept. 2023 4.11 pm

Eugen Tomac (PMP), Cătălin Drulă (USR) și Ludovic Orban (Forța Dreptei) se vor întâlni la Mamaia, unde este organizată Școala de vară a PMP, arată G4Media.ro Potrivit unui comunicat de presă…

03 nov. 2022 3.37 pm

Preşedintele Confederaţiei Elveţiene și-a amânat întâlnirile cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului şi Custodele Coroanei,…

12 apr. 2021 1.50 pm

Copreședintele USR PLUS, Dan Barna, a declarat luni, după ședința coaliției de la guvernare, că aceasta merge mai departe, iar Vlad Voiculescu va rămâne la Ministerul Sănătății. „Mesajul…

15 apr. 2022 12.05 am

  Crucișătorul Moskva, nava amiral a flotei ruse din Marea Neagră, s-a scufundat în largul sudului Ucrainei, din cauza unei furtuni, transmite ministerul rus al Apărării. „În timpul remorcării…

22 feb. 2022 9.30 pm

  Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat, marți, sancțiunile pe care le va primi Rusia, în contextul în care președintele Vladimir Putin a semmat decretele de recunoaștere a independenței…