Ultimele stiri

UPDATE. Poliția Ilfov a deschis dosar penal. PNL și PMP, reacții după ce consilierii lor locali au agresat o consilieră de la USR. Cel de la PNL a spus că o va băga în scaun cu rotile

Sursa foto: G4media

 

PNL Ilfov a transmis, vineri, un comunicat, în care se arată că partidul condamnă ferm orice formă de violenţă. Consilierul local Valentin Ene (PNL) a fost suspendat din toate funcțiile din partid, până la finalizarea anchetei. Consilierii locali Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP) au agresat-o fizic și verbal, joi, într-o ședință pe Felicia Ienculescu-Popovici, consilieră USR Mogoșoaia.  Liberalul a amenințat-o că ”o bagă în scaun cu rotile, chit că face pușcărie”.

UPDATE. Poliția Ilfov s-a autosesizat și a deschis un dosar penal/

Comunicatul integral PNL:

Partidul Național Liberal, prin filiala Ilfov pe care o conduc, condamnă ferm orice formă de violență, iar valorile și principiile liberale sunt esențiale pentru orice membru al echipei noastre.
Ca urmare a evenimentului de ieri, domnul consilier Ene a fost suspendat din toate funcțiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei.
PNL Ilfov se delimitează de acest tip de comportament și susținem că violența de orice fel niciodată nu va aduce beneficii celor care au crezut în noi și ne-au mandatat să îi reprezentăm.
Nu tolerăm amenințările de orice natură și comportamentele violente, pentru că astfel de comportamente nu trebuie tolerate într-un stat de drept. De aceea, considerăm necesar ca toți cei ce care se regăsesc în astfel de situații să apeleze la instituțiile statului. Acei politicieni care consideră că instituțiile sunt la cheremul conducătorului politic arată de fapt comportamentul acestora în funcții publice.
Am încredere că plângerea penală depusă de doamna consilier își va urma cursul, fiind soluționată de organele abilitate. Îndemn colegii din toate partidele să dea dovadă de responsabilitate, să nu amplifice, să nu generalizeze și să nu pună etichete nefundamentate. Le cer colegilor mei să dea dovadă de calm, înțelepciune și maturitate, și să nu uite scopul pentru care am fost aleși: să facem tot ce ne stă în puterea și în priceperea noastră pentru binele ilfovenilor.
PNL Ilfov va fi mereu un sprijin real comunității pe care o reprezintă, cu scopul de a ajuta la transformarea sa în cel mai bun loc din România în care să trăiești, să muncești și să te relaxezi.
Hubert Thuma, președinte PNL Ilfov

Tot vineri, liderul PMP, Cristian Diaconescu, a solicitat suspendarea consilierului Dinu Gheorghe din toate funcțiile politice pe care le deține până la concluzionarea anchetei cu privire la incidentele de joi, 27 ianuarie, din cadrul Consiliului Local Mogoșoaia.

„Solicit cu fermitate Consiliului Executiv Județean al PMP Ilfov să-l suspende pe domnul Dinu Gheorghe din toate funcțiile politice pe care le deține până la concluzionarea anchetei cu privire la incidentele de joi, 27 ianuarie, din cadrul Consiliului Local Mogoșoaia.
Partidul Mișcarea Populară nu tolerează niciun fel de comportament care nu se bazează pe respectul față de cetățeni, colaboratori sau opozanți politici”, a scris Cristian Diaconescu.

Liderul USR, Dacian Cioloș, a spus, în urma incidentului, că „violența politică promovată de AUR e preluată de PNL și PMP”.

Dacian Cioloș:

În această seară, colega mea Felicia Ienculescu-Popovici, consilieră USR Mogoșoaia, a fost agresată verbal și fizic de către consilierii locali Valentin Ene (PNL) și Dinu Gheorghe (PMP).
Îi cer ministrului de Interne Lucian Bode ca instituțiile pe care le conduce nu doar să inițieze o anchetă, ci să-i ofere și protecție colegei noastre. Este inadmisibil ca, sub guvernarea PNL-PSD, fiecare să-și facă dreptate cu pumnul atunci când simte că potlogăriile pe care le pune la cale sunt amenințate prin acțiuni politice făcute cu bună credință.
E inadmisibil să se întâmple asemenea acțiuni într-un stat de drept și, dacă mai există autoritate în acest stat, ea trebuie să se vadă acum.
Aștept o reacție de urgență și de la președinții PNL și PMP cu privire la comportamentul violent, impardonabil, al colegilor lor.
Violența politică promovată de AUR e preluată de PNL și PMP.

Context

Hotărârea de Consiliu Local din adoptată la sfârșitul anului trecut prin are Primăria Mogoșoaia a decis exproprierea a 328 de hectare, urmând ca proprietarii să fie despăgubiți cu 1,7 euro/ mp este ilegală, acuză consilierii USR. Aceștia invocă o lege care prevede că hotărârile care vizează patrimoniul trebuie luate cu majoritate calificată. Or, susțin aceștia, hotărârea a trecut cu doar 10 voturi din 15, iar pentru majoritate calificată ar fi avut nevoie de 11 voturi. În prezent, pe rolul mai multor instanțe de judecată sunt înregistrate peste 40 de dosare, procese deschise de proprietari primăriei din Mogoșoaia.

În urma unui proiect trecut prin Consiliul Local pe 14 decembrie 2021, Primăria Mogoșoaia a declanșat procedura „exproprierii pentru cauză de utilitate publică de interes local” a unui număr de de 328 de hectare. În baza acestei decizii i-a informat pe cei 276 de proprietari că vor fi expropriați cu 1,7 euro/mp.

Primul pas în realizarea proiectului „Sectorul 0”. În notificările trimise proprietarilor de către Primărie li s-a mai spus acestora că dacă nu sunt de acord cu suma de 1.7 euro/mp mai au o variantă și anume, dacă cedează de bunăvoie 39% din suprafață pe care o dețin, vor primi restul de 61% în altă parte a comunei.

Conform site-ul primăriei, hotărârea a fost adoptată cu un număr de 10 voturi „pentru”, 5 „împotrivă” (Pavel Aurel, Iacoban Alexandru, Cojocaru Iustin, Vartic Alin, Ienculescu-Popovici Felicia) și 0 abţineri, dintr-un număr de 15 consilieri prezenţi la şedinţă. Mai exact, 8 consilieri PNL și 2 PMP au votat „pentru” și 4 consilieri USR PPLUS plus unul PSD au votat „împotriva”, scrie G4media.

Alte articole

21 aug. 2023 12.58 pm

Ministrul Culturii Raluca Turcan a fost chemată de USR la comisia de Cultură din Camera Deputaților pentru a da explicații despre modificările aduse sistemului cultural din România prin inițiativele…

27 iun. 2022 1.05 pm

  Europarlamentarul Vasile Blaga a fost achitat definitiv, luni, într-un dosar de trafic de influenţă. Minuta sentinței Înaltei Curți de Casație și Justiție: „Respinge, ca nefondate, apelurile…

10 sept. 2021 2.57 pm

  Premierul Florin Cîțu a cerut ca parlamentarii AUR, care au participat joi la citirea moțiunii de cenzură împotriva guvernului, să fie amendați deoarece nu au purtat mască în Parlament.…

24 aug. 2021 10.42 pm

  Premierul Florin Cîțu a spus despre ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, că „era optimist și vedea în viitor cât o să fie salariul minim pe economie”, referitor la declarațiile acestuia…

18 aug. 2023 7.25 pm

În loc să găsească soluții pentru deficitul bugetar și eliminarea pensiilor speciale, Marcel Ciolacu și PSD au alte preocupări: modificarea legislației astfel încât să poată fi procurate…

07 apr. 2024 1.12 pm

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, cu prilejul Zilei NATO în România şi al aniversării a 75 de ani de la înfiinţarea NATO, că pe parcursul celor două decenii de la aderarea sa, ţara noastă…