Ultimele stiri

Cătălin Drulă, despre accidentul feroviar de la Fetești: Mecanicul a adormit, era și sub influența băuturilor alcoolice

Sursa: Facebook

 

Mecanicul trenului de marfă care a intrat în alt tren, joi, la Fetești, a adormit și era sub influența băuturilor alcoolice, a declarat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, care a precizat că nici sistemul de frânare automată nu era funcțional.
El a cerut scuze pasagerilor care au plătit bilete, potrivit Economedia.

Sursa foto: Facebook/ Grup – Feroviari – între profesie și pasiune

Mecanicul de locomotivă care a provocat accidentul feroviar de la Fetești avea o alcoolemie de 0,4 la mie la testul alcoolscop, a  anunțat Poliția Ialomița.
„Vreau să transmit un semnal foarte clar către acești operatori de marfă, din zona privată, că nu se mai pot juca cu sigurața pe sistemul feroviar. Un tren de marfă a intrat în spatele altui tren trecând peste toate semnalele. Sistemul de frânare automat nu era funcțional, ancheta o să spună de ce. Din primele informații, lucrurile nu erau în regulă nici la nivelul stării mecanicului de locomotivă. Din ce am înțeles, da, a adormit, înțeleg că era și sub influența băuturilor alcoolice. Există controale și inspecții care se fac ca în trafic, nu verifică fiecare șofer, se fac prin sondaj. Nu sunt testați toți mecanicii de locomotivă, nu cred că se întâmplă asta în nicio țară din lume”, a declarat Drulă.

El a afirmat că „nu e o dimineață bună pentru sistemul feroviar”.
„Din păcate fenomenele meteo extreme au afectat traficul în București și peste asta și un accident între două trenuri de marfă. Toate echipele sunt în teren pentru a remedia această situație cât mai rapid. Evident în astfel de cazuri apar întârzieri, disconfort, neplăcere. Pasagerii care au plătit bilet sunt într-o situație extrem de neplăcută, și dacă sunt într-un ambuteiaj. Copilul meu de patru ani a fost într-un tren spre Constanța, săptămâna trecută, putea să se întâmple. În momentul în care se întâmplă o situație de calamitate lucrurile rămân blocate pentru multe ore. Oamenilor le cer eu scuze, ca responsabil al acestui sistem”, a precizat el.

Directorul CFR a fost întrebat, la Antena 3, de ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la un tren în care erau blocați și 30 de copii.
„Și de ce mă întrebați pe mine? Noi am pus la dispoziția CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste pom. Eu vă spun ce informații am eu. Încercați să vorbiți cu responsabilii, cei care conduc circulația. (…) Încercați dumneavoastră să găsiți la ora aceea soluții! Încercați să găsiți transbordare la ora 00:00, la 1.000 de călători, câți sunt într-un tren. (…) Eu sunt în funcție, eu iau deciziile. De ce trebuie să veniți dumneavoastră să îmi spuneți ce trebuia să fac dacă vă spun că nu se putea face?” a declarat Ovidiu Vizante.

Întrebat dacă au primit călătorii măcar apă cât au stat în câmp, directorul CFR a răspuns: „Vor primi când ajung la București”.

Context:

Două trenuri de marfă s-au ciocnit la Feteşti pe Magistrala M 800 Bucureşti – Constanţa, iar circulaţia feroviară este închisă de la miezul nopţii. Trenurile spre și dinspre Litoral circulă pe rută deviată, anunță CFR Călători.
Totodată, un tren care venea dinspre litoral este blocat pe câmp, în apropierea Capitalei, de mai mult de nouă ore, după ce locomotiva s-a stricat. Printre pasageri se află şi zeci de adolescenţi care se întorc din tabără, de la Costineşti, dar și un grup de copii de 6-7 ani, scrie Antena 3.

Lasati un comentariu

Alte articole

28 feb. 2021 12.27 am

  O investigaţie realizată de Info Sud-Est, în colaborare cu alți trei jurnaliști din străinătate și susținută de Investigative Journalism…

12 mai 2021 9.27 am

  Miercuri dimineață a avut loc un accident la ieșirea din localitatea Topraisar spre Mereni. La fața locului au intervenit: un echipaj tip B2…

30 mai 2021 1.19 pm

  Un accident rutier s-a produs duminică, pe DN 2A, între Ovidiu și Mihail Kogălniceanu. UPDATE: Patru victime: trei bărbați și o femeie Accidentul…

07 iun. 2021 11.26 am

  Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie de luni şi până pe 11 iunie pentru a susţine Evaluarea Naţională, potrivit calendarului aprobat…

21 iul. 2021 2.32 pm

  Un accident rutier s-a produs miercuri, între trei camioane, pe Autostrada A4 Agigea – Ovidiu, la km 18+700, pe sensul către Ovidiu. În…

07 sept. 2021 11.33 am

  Cătălin Drulă şi-a depus marţi dimineaţa demisia din funcţia de ministru al Transporturilor şi Infrastructurii. Acesta a avut un mesaj…