Ultimele stiri

S-au reluat căutările celor trei marinari dispăruți în urma scufundării navei sub pavilion Tanzania în Marea Neagră

Sursă foto: ANR

Căutările celor trei marinari dispăruți în urma scufundării navei sub pavilion Tanzania în Marea Neagră, în apropiere de Sfântu Gheorghe, au fost reluate astăzi, conform reprezentanților Autorității Navale Române (ANR). Accidentul a avut loc sâmbătă dimineața, la aproximativ 26 de mile marine de Sfântu Gheorghe, alerta fiind primită de Serviciul MRCC în jurul orei 4:00.

În urma incidentului, trei nave au fost mobilizate pentru operațiunile de căutare: SAR Artemis și SAR Apollo, aparținând Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), și navele MAI 2110 și MAI 1106 ale Poliției de Frontieră. Două nave comerciale din apropiere au fost, de asemenea, alertate și s-au alăturat operațiunii.

Alerta a fost primită de Serviciului MRCC (Maritime Rescue Coordination Centre), din cadrul Autorităţii Navale Române, în jurul orei 4.00, iar în zonă au fost trimise navele ARSVOM, SAR Artemis şi SAR Apollo. A fost cerut şi sprijinul Poliţiei de Frontieră care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 şi MAI 1106. Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost imediat alertate să se alăture operaţiunii de căutare şi salvare de vieţi omeneşti”, au precizat reprezentanţii ANR.

Nava scufundată, Mohammad Z, avea la bord 11 membri de echipaj, dintre care nouă cetățeni sirieni și doi egipteni. Opt dintre aceștia au fost salvați de nava comercială Michel, cea mai apropiată de locul accidentului, și au fost preluați de SAR Artemis pentru a fi transportați în Portul Constanța, unde au primit îngrijiri medicale. Un marinar a fost transportat la spital pentru tratament suplimentar.

Ofițerii MRCC au emis un aviz către navigatori referitor la membrii echipajului care sunt în continuare dați dispăruți, iar dosarul de cercetare al evenimentului a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, a sugerat că scufundarea navei ar fi putut fi cauzată de o coliziune cu o altă ambarcațiune, explicând că o navă poate să se scufunde rapid dacă este lovită în zone sensibile.

Alte articole

24 mai 2021 10.16 am

  Asociațiile de elevi din țară solicită încă o dată guvernanților să nu adopte Ordonanța de Urgență, care va reglementa decontul navetei. Aceasta va fi adoptată în următoarea ședință…

11 feb. 2021 12.21 pm

  Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizarea meteorologică cod galben de ninsori, intensificări ale vântului și răcire accentuată pentru întreaga țară. Este vorba…

10 sept. 2024 5.22 pm

Un ciclon format în zona Islandei va afecta România începând de astăzi, în special în vestul țării, unde temperaturile vor începe să scadă semnificativ. Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu,…

27 ian. 2025 9.48 am

Probele de evaluare a competenţelor din cadrul examenului de bacalaureat încep astăzi, 27 ianuarie, cu evaluarea competenţelor lingvistice la limba română. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice…

03 dec. 2023 4.40 pm

Temperaturi de primăvară în acest weekend, la Constanţa. Meteorologii vin, însă, cu veşti nu tocmai plăcute pentru cei care preferă căldura. De duminică, vremea se schimbă radical. Meteorologii…

05 oct. 2023 6.33 pm

Șeful statului a anunțat că în România urmează să fie aduse sisteme de apărare antidronă suplimentare, în contextul atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre. Am discutat…