S-a stins din viață dr. Ghiorghe Papuc, arheolog cunoscut pentru contribuțiile sale remarcabile în studiul siturilor antice din Dobrogea și fost director al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
Născut în aprilie 1946 în localitatea Valu lui Traian, dr. Ghiorghe Papuc a absolvit al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, iar în 1964 a început studiile la Facultatea de Istorie din Bucureşti.
La data de 1 septembrie 1969, a fost repartizat la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, unde, peste ani, avea să devină și director.
În luna iunie a anului 1990 a devenit director adjunct, iar în anul 2000 a devenit doctor în arheologie. Până în 2004 a fost director al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, după care a fost numit şef al Secţiei Muzee în teritoriu, unde a rămas până în 2010.
Ghiorghe Papuc a participat la numeroase săpături arheologice semnificative, inclusiv la situl de la Adamclisi, unde a contribuit la publicarea monografiei Tropaeum Traiani, distinsă în 1979 cu premiul „Vasile Pârvan” al Academiei Române. Printre proiectele sale se numără și restaurarea monumentului triumfal de la Adamclisi și amenajarea Muzeului Adamclisi. A condus săpături arheologice esențiale în Constanța, axate pe zona peninsulară, și a adus contribuții în situri din Histria, Mangalia, și Medgidia.
Săpăturile arheologice de la Constanța, în care a fost direct implicat, au fost dintre cele mai variate, concentrându-se mai ales pe zona peninsulara: parcul catedralei, fundațiile unor blocuri de locuințe, curtea Școlii generale nr.2 (reședința episcopului Bretanion din sec. IV p.Chr.), poarta mare a cetății, catedrala episcopală de sub fundațiile hotelului Ibis, galeriile și traseul apeductului tomitan.