Un restaurant din Murfatlar a fost temporar închis de către comisarii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța după ce au fost descoperite mai multe nereguli, printre care prezența gândacilor vii și morți, aparatură de gătit murdară și ustensile de bucătărie în stare de degradare.
Reprezentanții CJPC Constanța au anunțat vineri că au efectuat o verificare la restaurantul Noble din Murfatlar. În urma constatării neregulilor, au fost aplicate trei amenzi în valoare totală de 13.000 de lei, iar prestarea serviciilor de alimentație publică a fost oprită temporar până la remedierea deficiențelor identificate.
Printre neregulile constatate în timpul controlului s-au numărat:
- Neprezentarea registrului unic de control;
- Prezența gândacilor morți și vii în spatele vitrinelor frigorifice;
- Lipsa capacelor și a acționării la picior pentru coșurile de gunoi din blocul alimentar;
- Ustensilele de bucătărie găsite în stare de degradare;
- Vitrinele frigorifice neigienizate, cu vopsea exfoliată și pete de rugină;
- Aparatura de gătit cu depuneri de grăsime, praf și pete de rugină;
- Pavimentul neigienizat și lipsa protecției împotriva insectelor.
În plus, comisarii CJPC au descoperit că în vitrinele destinate răcirii băuturilor răcoritoare se depozitau materii prime și ciorbe gata pregătite fără elemente de identificare, fără respectarea vecinătăților și a temperaturii de depozitare, iar în frigider se păstrau paste fierte, contrar specificațiilor producătorului care menționează că acestea trebuie să fie amestecate cu sosuri și să fie servite fierbinți.