Ultimele stiri

Clienții Balenciaga încep să-și ardă pe Tik Tok produsele de mii de euro după scandalul cu acuzații de pedofilie

Sursa foto: Balenciaga

 

Mai multe videoclipuri cu oameni care își ard, taie sau aruncă la gunoi produsele de designer Balenciaga au apărut în ultimele zile în mediul online în urma unui scandal răsunător cu acuzații de pedofilie.

Inclusiv vedeta americană Kim Kardashian a anunțat că intenţionează să-şi „reevalueze” relaţia cu brandul de lux, după campania controversată a mărcii în care apar copii şi accesorii sexuale.

Ultimul shooting al brandului Balenciaga a cauzat reacții dure din partea internauților care au considerat de neacceptat ipostazele în care apare un copil: îmbrăcat în hainele brand-ului ține în mână un ursuleț de pluș, îmbrăcat într-un costum de piele, specific scenelor erotice tip BDSM, prescurtarea în engleză a termenilor „Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism”.

În urma scandalului, pe platforma socială Tik Tok, numeroși utilizatori au început să posteze videoclipuri folosind hashtag-ul #boycottbalenciaga în care își distrug articolele, sub afirmația că nu susțin un brand care promovează pedofilia. De asemenea, aceștia se îndeamnă reciproc să nu mai promoveze brand-ul și să scape imediat de articolele cumpărate.

Astfel, devin virale tot mai multe videoclipuri în care influenceri sau oameni obișnuiți postează imagini în care își distrug adidașii sau bluzele de sute de euro ori poșetele de mii de euro.

Balenciaga a emis un punct de vedere pe pagina oficială de Instagram, în urma reacțiilor din mediul online:

Condamnăm ferm abuzul asupra copiilor, nu a fost niciodată intenția noastră să îl includem în narațiunea noastră. Cele două campanii publicitare separate în cauză reflectă o serie de erori grave pentru care Balenciaga își asumă responsabilitatea.

Prima campanie, campania de colecție de cadouri, a prezentat copii cu genți de urs de pluș îmbrăcați în ceea ce unii au etichetat ținute inspirate de BDSM. Gențile noastre de ursuleți de pluș și colecția de cadouri nu ar fi trebuit să fie prezentate cu copii. Aceasta a fost o alegere greșită a Balenciaga, combinat cu eșecul nostru în evaluarea și validarea imaginilor. Responsabilitatea pentru aceasta revine numai Balenciaga.

A doua campanie separată pentru primăvara anului 2023, care a fost menită să reproducă un mediu de birou de afaceri, a inclus o fotografie cu o pagină în fundal dintr-o hotărâre a Curții Supreme „Statele Unite ale Americii V. Williams” din 2008, care se confirmă ca fiind ilegală și neprotejată de libertatea de exprimare promovarea pornografiei infantile.

Toate obiectele incluse în această filmare au fost furnizate de terți care au confirmat în scris că aceste elemente de recuzită sunt documente de birou false. S-au dovedit a fi hârtii [reale] care provin cel mai probabil de la filmările unei drame de televiziune. Includerea acestor documente neaprobate, documentele au fost rezultatul unei neglijențe imprudente pentru care Balenciaga a depus o plângere.

Ne asumăm responsabilitatea totală pentru lipsa noastră de supraveghere și control asupra documentelor din fundal și am fi putut face lucrurile altfel”, a transmis Balenciaga.

Articol publicat și pe Info-Sud-Est.ro

Alte articole

03 dec. 2022 1.35 pm

Comisia Europeană a hotărât că companiile aeriene pot furniza tehnologie 5G la bordul avioanelor, alături de date mobile mai lente, transmite BBC. Acest lucru ar putea însemna că pasagerii avioanelor…

03 nov. 2022 3.48 pm

Fostul prim-ministru pakistanez Imran Khan a fost rănit la tibie joi, 3 noiembrie 2022, când asupra convoiul său s-a deschis focul în estul țării, a declarat un consilier, potrivit Reuters. Un membru…

22 oct. 2023 6.09 pm

Un al doilea convoi de camioane cu ajutoare a intrat duminică în partea egipteană a punctului de trecere a frontierei Rafah, îndreptându-se spre Fâşia Gaza, potrivit surselor de securitate şi…

05 mart. 2023 2.44 pm

Livrarea de avioane de luptă de către statele occidentale pentru a sprijini Ucraina să se apere împotriva Rusiei este “doar o chestiune de timp”, a declarat premierul leton, potrivit publicației…

15 mart. 2022 12.48 pm

  Marina Ovsyannikova, jurnalista care a transmis un mesaj împotriva războiului, la televiziunea rusă de stat, se află în arest la domiciliu, a anunțat aceasta pe Twitter. I don’t know…

06 mart. 2022 11.03 pm

  Olena Zelenska, soţia preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a postat un mesaj tragic, în social media, despre copiii care au murit de când Rusia a invadat Ucraina. Aceasta a spus că…