Primăria Muncipiului Constanța intenționează să achiziționeze 19 autovehicule prin leasing operațional. Licitația a fost publicată pe Platforma de Achiziții Publice sâmbătă, 1 octombrie. Valoarea totală a achiziției este estimată la 2,5 milioane de lei iar ofertele se vor deschide începând cu data de 7 noiembrie 2022. Mașinile vor fi folosite de către Poliția Locală și Compartamentele si Departamentele Primăriei, conform documentelor consultate.
Licitația este formată din 4 loturi, astfel:
Primul lot – 7 autovehicule, 5 benzină, cu o capacitate de maximum 1300 cmc și 70 cp și 2 autovehicule electrice, cu o capacitate de 25 kilowați(kW) și 45 cai putere(cp).
Mașinile vor fi folosite pentru desfășurarea activității Direcției Generale de Poliție Locală.
Al doilea lot – 5 autovehicule, 3 benzină, cu o capacitate de 5 locuri și o putere de 90 cp, având 5+1 trepte și 2 autovehicule lectrice, având minim 25 kW și 44 cp.
Mașinile vor fi folosite pentru desfășurarea activităților Direcției/Compartimentelor Primăriei.
Al treilea lot – 4 autovehicule, 2 autovehicule transport persoane, tip 8+1 locuri și o autoutilitară multi funcțională de transport persoane 5+1 locuri și marfă dar și un autoturism electric.
Mașinile vor fi folosite pentru desfășurarea activității Direcției Generale de Poliție Locală.
Ultimul lot este format din 3 autovehicule, o autoutilitară transport marfă tip cabină + benă, o altă utilitară transport marfă și o autoutilitară tip N1.
Mașinile vor fi folosite pentru desfășurarea activităților Direcției/Compartimentelor Primăriei.
Ce este leasing-ul operațional?
Leasing-ul operațional este prin definiție un acord în care dreptul de a utiliza un activ de la proprietar este transferat unei alte persoane, în schimbul unei plăți periodice.
Furnizorul autovehiculelor, conform contractului, va asigura dotarea acestora cu documentele necesare circulației pe drumuri publice ( polițe de asigurare RCA și CASCO, numere de înmatriculare provizorii sau definitive, certificat de înmatriculare sau autorizație de circulație provizorii), precum și existența, în termen de valabilitate, a pachetului legislativ și a dispozitivelor de urgență. De asemenea, furnizorul suportă toate cheltuielile necesare îndeplinirii contractului, precum taxe și impozite pentru înmatriculare sau administrative, rovignete, ITP-uri, asigurări RCA și CASCO pentru întreaga perioadă contractuală, servicii de întreținere și mentenanță.