Sâmbătă, de la ora 17:00, este anunțat un protest, în fața Ministerului Afacerilor Interne (Piața Revoluției), în semn de solidaritate cu jurnalista Emilia Șercan. Aceasta a acuzat o campanie de intimidare și hărțuire, după ce a publicat investigația referitoare la teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, despre care susține că este plagiată.
„Sâmbătă, 9 aprilie 2022, între orele 17:00 și 20:00, protestăm în fața Ministerului de Interne al României.Solicităm demisia imediată a prim-ministrului României, Nicolae-Ionel Ciucă, a ministrului de interne, Lucian Bode, și a inspectorului general al Poliției Române, Benone-Marian Matei.Cei trei au ignorat recenta campanie de intimidare și ponegrire publică a jurnalistei Emilia Șercan și, mai grav, scurgerea de probe dintr-o anchetă penală în curs chiar din cadrul Poliției Române. Au dat astfel un semnal că instituții chemate să apere interesele cetățeanului se întorc împotriva lui fără să fie sancționate prompt. Considerăm că siguranța jurnalistei este pusă în pericol, la fel ca libertatea de exprimare a presei și a oricărei voci critice din țara noastră.De aceea vă invităm să vă alăturați în număr cât mai mare protestului nostru”, se arată în anunțul evenimentului.
Context:
Jurnalista Emilia Șercan a denunțat operațiunile de discreditare și intimidare la care a fost supusă după data de 18 Ianuarie 2022, atunci când a dezvăluit că teza de doctorat a premierului României, Nicolae Ciucă, este plagiată.
Acest text nu este despre viața mea privată. Acest text este despre modul în care un jurnalist de investigație este amenințat, hărțuit, intimidat și discreditat nu de exponenți ai crimei organizate, ci prin mijlocirea și complicitatea unor oficiali ai statului român, a scris Emilia Șercan în PressOne.
160 de profesori universitari, jurnaliști și scriitori au semnat un apel la solidarizare cu jurnalista Emila Șercan, transmite G4media. Printre aceştia se află şi Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu, dar și un cadru universitar de la Universitatea “Ovidius” din Constanța.