Ultimele stiri

Primăria Constanța: O parte din clădirea cafenelei Entourage a fost demolată astăzi în baza unei dispoziții de primar

Entourage, blvd. Tomis, fotografie realizată în aprilie 2020, în perioada stării de urgență (COVID-19)

 

Primăria Constanța a anunțat vineri, 6 august, o parte din clădirea cafenelei Entourage a fost demolată în baza unei dispoziții a primarului Vergil Chițac. 

UPDATE. Edilul a venit cu o reacție în spațiul public după câteva ore. Acesta a spus că a fost nevoie de „peste 8 ani și 3 administrații ca abuzul, săvârșit fără umbră de rușine, în plin centru al orașului, să fie stopat”. Chițac nu a ratat ocazia de a da vina pe foștii primari ai municipiului Constanța, Decebal Făgădău și Radu Mazăre.

Am certitudinea că abuzul a fost continuat cu acordul la fel de explicit al administrației Făgădău, care s-a gândit că are nevoie de o hotărâre judecătorească pentru a desființa, deși era suficientă o dispoziție de primar”, a adăugat actualul primar.

Postarea lui Vergil Chițac:

Povestea neromanțată a cafenelei Entourage.
Momentul la care partea abuzivă din construcție a fost edificată n-a putut fi identificat cu precizie. Cele mai vechi mărturii atestă că în noiembrie 2013 ea era deja pe poziție.
Prima concluzie este că a fost nevoie de peste 8 ani și 3 administrații ca abuzul, săvârșit fără umbră de rușine, în plin centru al orașului, să fie stopat.
Printr-o construcție realizată fără autorizație de construire, parte pe domeniul public al municipiului, parte pe domeniul public al statului, „investitorul” și-a dublat practic suprafața localului amplasat și el pe spațiile verzi ale municipiului, retrocedate la fel de abuziv de administrația Mazăre unor cetățeni de al căror sprijin avea nevoie să se asigure.
Cea de a 2-a concluzie este că abuzul investitorului s-a realizat cu acordul explicit – și nu doar tacit – al administrației Mazăre. Am certitudinea că abuzul a fost continuat cu acordul la fel de explicit al administrației Făgădău, care s-a gândit că are nevoie de o hotărâre judecătorească pentru a desființa, deși era suficientă o dispoziție de primar. Drept pentru care s-a judecat 3 ani cu firma x deținătoare a construcției pentru ca la sfârșit acțiunea să fie respinsă deoarece între timp imobilul fusese transferat la firma y.
Abuzul a fost permis și de instituții ale statului român deținătoare a parte din teren. Timp de peste 8 ani de zile, direcția județeană de sport nu a sesizat că a fost privată de cca 130 mp teren și nu a întreprins niciun demers legal pentru a-l redobândi.
În ciuda declarațiilor investitorului (a se citi „uzurpatorului”), somația prin care am pus în vedere desființarea de bunăvoie a construcției abuzive a fost primită în urmă cu 3 săptămâni. Unicul efect al acesteia a fost amplasarea pe clădire a unui anunț potrivit căruia „unitatea” intră în renovare.
Săritoare cum o știm cu toții, poliția locală a acordat astăzi tot sprijinul renovării.
Renovarea Constanței, nu a construcțiilor abuzive.

P.S. Oameni buni, de cele mai multe ori în viață e nevoie să faci curat, să elimini murdăria, pentru a putea construi ceva proaspăt și – cel mai important – în deplină legalitate.

P.P.S. Profit de ocazie pentru a saluta entuziast interesul manifestat în ultima vreme și de alte organe ale statului român față de pasivitatea fostelor organe în ce privește ocuparea abuzivă a domeniului public al municipiului și statului român. Cu sute de panouri publicitare, cu zeci de terase etc, a scris Vergil Chițac.

Sursa foto: Primăria Constanța

„Au fost desființați 192 mp din imobil Entourage, construcție din care o parte a fost edificată pe domeniul public al statului și o parte pe domeniul public al muncipiului. Acțiunile Primăriei Constanța au venit după ce investitorul a fost somat în repetate rânduri să desființeze construcția. Ca urmare a nerespectării somațiilor, municipalitatea a recurs la sigura soluție rămasă la îndemână – demolarea pe cale administrativă”, precizează instituția într-un comunicat de presă.

La sfârșitul anului trecut, mai multe cafenele din Constanța au fost somate de primărie să își desființeze construcțiile ilegale aflate pe domeniul public. Entourage se afla printre acestea. Și Do Brasil a avut probleme din această cauză. Recent, acolo au avut loc reparații după desființarea terasei. Reamintim că în decembrie 2020, o altă terasă aflată chiar vizavi de Entourage, a fost demolată. Este vorba despre Mio Caffe.

Descriere foto articol: Entourage, blvd. Tomis, fotografie realizată în aprilie 2020, în perioada stării de urgență (COVID-19)

Alte articole

27 mai 2024 11.51 am

În weekend-ul care s-a încheiat, polițiștii Serviciului de Siguranță Rutieră și ai formațiunilor rutiere au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, atât prin depistarea șoferilor…

31 mai 2024 12.53 pm

Primăria municipiului Constanța a transmis vineri, 31 mai, că zona situată la intersecția strada Progresului cu strada Sergent Nicolae Grindeanu a fost reconfigurată prin amenajarea unui spațiu…

31 mai 2024 10.40 am

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, ieri, 30 mai, polițiști din cadrul Serviciului…

31 dec. 2022 3.05 am

CT BUS anunță publicul călător că pe 31.12.2022 prelungește programul și traseul liniilor 42, 44, 48, 51 și 101 până la cap de linie Poarta 1, până la ora 02:00. Frecvența acestor linii…

01 mart. 2021 8.56 pm

  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a votat luni, hotărârea numărul 29, care prevede schimbarea a opt  scenarii de funcționare pentru unități de învățământ din județul…

19 apr. 2024 9.35 am

Într-o explozie de culoare și muzică, litoralul românesc își întâmpină vizitatorii cu o ofertă de neegalat pentru minivacanța de 1 Mai și sărbătorile pascale. Organizația de Management…