Ultimele stiri

Ministrul Eduard Novak își cere scuze față de Ana Maria Popescu: Sincer, îmi pare rău, pentru mine Ana Maria este campioana de aur

Sursa foto: Facebook/ Eduard Novak

 

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, și-a prezentat scuzele față de Ana Maria Popescu, sportiva care a cucerit medalia de argint la proba individuală feminină de spadă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Îmi pare foarte, foarte, foarte rău. S-a înțeles foarte greșit. Dacă nici eu nu înțeleg sacrificul unei sportive care participă la 5 Jocuri Olimpice, chiar nimeni nu înțelege. Și eu voi participa la a 5-a ediție a Jocurilor Paralimpice, știu cum este să muncești. S-a înțeles greșit. A reacționat în felul ei, nicio problemă. Ea este o sportivă. Eu sunt ministru, datoria mea e să reprezint sportul românesc în orice condiții, chiar dacă sunt înjurat, atacat.
Nu contează, trebuie să văd dincolo de aceste lucruri, ce este mai bine pentru sportivi. Dacă până acum m-aș fi supărat pentru unele atacuri, atunci jumătate din Federații nu ar mai fi primit finanțare. Trebuie și vreau să fiu un ministru bun, alături de sportivi. Sincer, îmi pare rău, pentru mine Ana Maria este campioana de aur, se știe că sunt alături de ea”, a declarat Novak la TVR 1, conform Gazetei Sporturilor.

La sosirea în țară, sportiva a refuzat să dea mâna cu ministrul.

Sursa foto: Digi Sport

Context:

Ministrul Eduard Novak a declarat că nici dacă bugetul federației de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu câștiga aurul olimpic.
“După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri. Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica”, a fost declarația lui Eduard Novak.

Ana Maria Popescu a replicat la sosirea în țară: „Îmi doresc tare mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul olimpic! Credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copii”, a spus sportiva în vârstă de 36 de ani.

Ana-Maria Popescu a obținut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba individuală feminină de spadă. Românca a fost învinsă, în finală, de chinezoaica Yiwen Sun cu 11-10, prin „tuşa de aur”.

Ana-Maria Popescu a reuşit să egaleze în ultimele secunde alte timpului regulamentar, 10-10, însă a pierdut în minutul de prelungire.

Video: Digi Sport

„Sper ca de data aceasta să fie suficient și să nu fie ca data trecută când Brânză a pierdut aurul. Sper ca de data asta să fie ceva mai bine și medalia aceasta să cântărească suficient încât să asigure un buget de bun simț pentru viitorul scrimei românești”, a spus sportiva în vârstă de 36 de ani, imediat după meci.

Ciclism – Jocurile Paralimpice: Ministrul Eduard Novak a câștigat trei medalii: una de argint, în 2008, la Beijing, la proba de contratimp LC2 pe șosea, iar în 2012, la Londra, a cucerit medalia de aur la proba de urmărire C4 pe pistă și argintul la proba de contratimp C4 pe șosea.

Jocurile Paralimpice 2020 se vor desfășura între 24 august și 5 septembrie la Tokyo, iar Eduard Novak, care este singurul campion paralimpic al României, va participa.

Iată CV-ul ministrului Tineretului și Sportului.

Lasati un comentariu

Alte articole

30 ian. 2021 1.28 pm

Asa ar arata 18.196+10+5 morti daca am putea sa-i vedem pe toti laolalta. Atatea vieti a pierdut Romania din cauza Covid si din cauza (da, din cauza spitalelor).…

18 feb. 2021 10.36 pm

  Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a vorbit joi seară, la Digi 24 despre propunerea ca în administrația publică locală și centrală,…

22 iul. 2021 3.01 pm

  Naționala olimpică a României a învins Honduras, scor 1-0, în primul meci de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Elvin Olivia a marcat în proprie…

22 iul. 2021 1.56 pm

Naționala olimpică a României conduce Honduras, scor 1-0, la pauza primului meci disputat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Golul României a venit…

02 sept. 2021 10.56 pm

  România a învins joi seară, la Reykjavik, naționala Islandei, scor 2-0, într-un meci din etapa a 4-a a preliminariilor pentru Campionatul…

16 oct. 2020 12.28 pm

Am observat că deja au apărut veșnicii contestatari, cei care stau după colț și așteaptă momentul oportun să strige în gura mare “demisia!”.…