Ultimele stiri

Jucătorii Farului au efectuat primul antrenament din 2021. Principala țintă: play-off-ul!

Sursa foto: Facebook/FC Farul

Jucătorii echipei constănțene de fotbal, FC Farul Constanța, au revenit din vacanță. Luni au efectuat vizita medicală în cursul dimineții, iar după-amiază au susținut primul antrenament din 2021, potrivit fcfarulconstanta.ro.

Antrenorul formației constănțene, Ianis Zicu, a avut la dispoziție 22 de jucători pentru primul antrenament: Dur-Bozoancă, Agachi, Fara, Băjan, Leca, Ursu, Antoche, Lică, Panait, Carabela, Cruceru, Cărăuș, Greu, Bălan, Silaghi, Bîrnoi, Stoica, Hordouan, Ciolacu, Pelivan, Măzărache și Banyoi.

Căpitanul fariștilor, Paul Antoche, a sus de meciurile care vor urma că trebuie tratate ca pe niște finale, iar la finalul lor, să fie atins obiectivul propus la începutul sezonului, și anume, accederea în play-off.

Paul Antoche: Mai avem cinci meciuri. Trebuie să le tratăm ca pe cinci finale

„Mă simt bine că am revenit la pregătire. A fost o vacanță de o lună, zic eu suficient. Trebuie să ne apucăm de treabă, pentru că peste 4 săptămâni și două zile ne așteaptă meciul de Cupă și vrem să fim bine pregătiți. Putem să picăm din nou cu o echipă din Liga 1 și vrem să arătăm ceea ce am arătat și în meciul cu Clinceni. Urmează o perioadă de acumulări, în care nu avem ce face, trebuie să ne sacrificăm, pentru a putea fi la nivel maxim când vor începe meciurile. Știm cu toții că este o perioadă grea, ați văzut și ce vreme este afară. Se anunță ninsori, chiar și aici, la Constanța, unde nu prea ninge. Trebuie să ne adaptăm și la condițiile meteorologice și să ne facem treaba, indiferent de cum este vremea sau terenul. Mai sunt șase etape, noi mai avem însă cinci meciuri. Trebuie să le tratăm ca pe cinci finale, pentru că, după ultimele două meciuri, în care, din păcate, nu am reușit să luăm niciun punct, situația s-a îngreunat. Nu pot să zic că este foarte dificil, dar, cu siguranță, va fi mai greu. Și atunci, trebuie să dăm maximum pentru a câștiga cât mai multe puncte și a prinde play-off-ul. Clasarea în primele șase la finalul sezonului regular este un obiectiv declarat încă de la începutul campionatului și sperăm să-l îndeplinim. Apoi, după ce se va trage linie și sperăm să fim acolo, vom vedea cum vom aborda play-off-ul”, a declarat căpitanul Paul Antoche.

El a fost completat de fundașul lateral al constănțenilor, Dan Panait, care a subliniat „țința” echipei: play-off-ul.

Dan Panait: Țința noastră este play-off-ul, nu avem altceva în gând

„Sunt bine, refăcut total din toate punctele de vedere, și proaspăt pentru pregătire. Suntem obișnuiți cu această perioadă mai dură și nu mai este o problemă pentru noi. Va fi o luptă foarte grea pentru un loc în play-off, așa cum a fost și în prima parte a sezonului. Punctajul este foarte strâns și este normal ca toate echipele să-și dorească să prindă unul dintre primele șase locuri. Ținta noastră este play-off-ul, nu avem altceva în gând. Cele mai importante sunt întotdeauna primele meciuri. Trebuie să începi bine, ca să ai speranță. Dacă nu, ești obligat să câștigi toate meciurile care rămân. Ar fi bine să începem cu o victorie”, a spus fundașul Dan Panait.

Pe data de 20 februarie, FC Farul se va deplasa la Călărași pentru prima partidă din acest an, din etapa a 16-a a ligii secunde, împotriva Dunării.

În acest moment, constănțenii ocupă locul 12 în clasament, cu 20 de puncte acumulate în 14 etape, aflându-se la doar trei puncte de echipa clasată pe locul 6, Dunărea Călărași, pe care o va înfrunta în următoarea etapă.

Cazul „U Cluj – Farul” încă se judecă

FC Farul poate primi încă trei puncte, dacă pe 20 ianuarie, Comisia de Disciplină și Etică a FRF va da câștig de cauză “marinarilor”, pentru meciul U Cluj – Farul, amânat de două ori din cauza cazurilor de COVID-19. În primă fază, partida trebuia să de dispute pe 10 noiembrie 2020, la ora 19:30, însă clujenii au depistat 20 de cazuri de îmbolnăvire. La reprogramare, pe data de 2 decembrie, constănțenii au fost cei care au primit aviz nefavorabil, din partea DSP Constanța, după ce au fost depistate șase cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2.

Ce spune regulamentul?

Regulamentul oferă câștig de cauză constănțenilor. “În situația în care unul sau mai mulți jucători sau oficiali ai unui club sunt testați pozitiv pentru COVID-19, meciul se va desfășura conform programării inițiale dacă sunt îndeplinite următoarele condiții: -Clubul poate înscrie în raportul de arbitraj cel puțin 13 jucători (din care cel puțin un portar) -Clubul poate prezenta cu cel puțin 6 ore înaintea orei de începere a jocului acordul DSP cu privire la faptul că echipa respectivă poate disputa jocul conform programării forului organizator. În cazul în care clubul în cauză nu poate îndeplini oricare dintre condițiile acestea, jocul nu se va mai disputa, urmând ca partida să fie reprogramată. Meciul va fi reprogramat o singură dată, în prima dată disponibilă, dar nu mai devreme de 7 zile. În situația în care la finalul primei faze a campionatului (sezonul regular pentru Liga 1 și Liga 2 și tur/retur pentru Liga 3), vor exista partide restante și nu va mai fi nicio dată disponibilă, cluburile din cauza cărora nu s-au putut disputa jocurile restante vor pierde meciurile respective cu 0-3. Dacă jocul nu s-a disputat inițial din motive care țin de ambele echipe și nici nu se poate desfășura la data reprogramată, atunci ambele echipe pierd jocul cu 3-0, fără a se adăuga vreun punct în clasament pentru cele două cluburi. Dacă la data reprogramării, jocul nu poate fi disputat, indiferent din ce cauză (inclusiv dacă nu se poate desfășura din cauza echipei adverse), echipa care a cauzat reprogramarea va pierde jocul cu 3-0. Aceeași prevedere se va aplica și la finalul Play-off-ului / Play-out-ului. Prin excepție, partidele din Cupa României și jocurile de baraj nu se pot reprograma” se precizează la articolul ”Principiile de desfășurare a competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020/21, adaptate contextului pandemiei”, stabilit de FRF.

Alte articole

09 iul. 2021 11.47 am

  Farul Constanța a anunțat vineri, 9 iulie, un nou transfer. Este vorba despre atacantul Jefte Betancor, în vârstă de 28 de ani, care a semnat un contract pe doi ani cu echipa de la malul mării. Acesta…

04 mai 2022 11.47 am

  Farul Constanța a efectuat primele transferuri pentru noul sezon competițional. Este vorba despre jucătorii Jeremy Corinus și Ayrton Mboko, de la Academica Clinceni. Aceștia au semnat contractele…

19 apr. 2022 11.54 am

  Alexandru Matei, reprezentantul Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța (UOC), s-a clasat pe prima treaptă a podiumului la Campionatul…

07 iul. 2023 12.09 pm

În urmă cu un an, în cadrul Supercupei României, avea loc primul meci oficial din ccompetițiile interne cu VAR, se arată într-un comunicat remis de FRF. La finalul primului sezon de Liga 1 cu asistență…

21 mart. 2023 2.49 pm

În perioada următoare încep meciurile echipelor naționale la nivel mondial. Se vor desfășura atât meciuri amicale pentru verificare dar și preliminarii pentru competiții precum EURO 2024. Peste…

29 iun. 2021 2.15 am

  Începând de marți, 29 iunie 2021, susținătorii Farului își pot rezerva abonamente pentru sezonul competițional 2021/2022. Acestea vor fi valabile pentru partidele din Liga 1 care se vor…